Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο.

 

Την φραουλίσαμε

Συστατικά

400 γρ. ώριμες φράουλες

200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα

400 γραμμάρια light συμπυκνωμένου γάλακτος

Μέθοδος

Βάλτε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε γάλα και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 καλούπια παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου στερεοποιηθεί. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκα.

 

Εξωτικές γρανίτες

Συστατικά

2 μέτρια ακτινίδια

2 φλιτζάνια ροδάκινα

1 φλιτζάνι σμέουρα

3 φλιτζάνια νερό καρύδας

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια τα ακτινίδια. Χωρίστε τα κομμάτια φρούτων σε 6 θήκες για παγωτό. Ρίξτε νερό καρύδας σε κάθε θήκη, καλύπτοντας τα φρούτα.

Αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε

Θρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 84kcal | Υδατάνθρακες: 20g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 1g | Νάτριο: 130mg | Ίνες: 4g | Ζάχαρη: 15g

 

frozen3

 

Τροπική καταιγίδα 

Συστατικά

Κομμάτια καρπουζιού και βατόμουρου: ¼ καρπούζι & 200γρ σμέουρα

Μάνγκο παγωτογλειφιτζούρια: 2 ώριμα μεσαία μάνγκο & χυμός από 2 λάιμ

Βατόμουρα (ή άλλα είδη μούρων) & πορτοκάλι παγωτογλειφιτζούρια: 300g βατόμουρα & χυμός 2 πορτοκαλιών

Οδηγίες

* Κόψτε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και ξεχωρίστε τη σάρκα από το κουκούτσι και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό ασβέστη και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Τοποθετήστε τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πιέστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Frozen tip: Για τις μέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο μια εύκολη παγωμένη λύση είναι τα παγάκια φρέσκων χυμών. Βάζετε στις παγοκυψέλες φρέσκους φρουτοχυμούς που μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σαν μίνι γρανίτες ή να βάλουν στο νερό τους για έξτρα άρωμα και χρώμα!

 

 

empty alt

9 λόγοι που κάνουν το καρπούζι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Δεν υφίσταται ελληνικό καλοκαίρι, καλοκαιρινή σέλφι, και παιδικές αναμνήσεις χωρίς το καρπούζι πρωταγωνιστή, συμφωνείς; Το απολαμβάνεις κρύο, σε δροσίζει, δεν σε βαραίνει, και σου προσφέρει τόσα πολλά που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά θα μάθεις εδώ: – Στα 150 γραμμάρια, περιέχει: 43 θερμίδες, 0...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα
Back To Top