Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο.

 

Την φραουλίσαμε

Συστατικά

400 γρ. ώριμες φράουλες

200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα

400 γραμμάρια light συμπυκνωμένου γάλακτος

Μέθοδος

Βάλτε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε γάλα και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 καλούπια παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου στερεοποιηθεί. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκα.

 

Εξωτικές γρανίτες

Συστατικά

2 μέτρια ακτινίδια

2 φλιτζάνια ροδάκινα

1 φλιτζάνι σμέουρα

3 φλιτζάνια νερό καρύδας

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια τα ακτινίδια. Χωρίστε τα κομμάτια φρούτων σε 6 θήκες για παγωτό. Ρίξτε νερό καρύδας σε κάθε θήκη, καλύπτοντας τα φρούτα.

Αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε

Θρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 84kcal | Υδατάνθρακες: 20g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 1g | Νάτριο: 130mg | Ίνες: 4g | Ζάχαρη: 15g

 

frozen3

 

Τροπική καταιγίδα 

Συστατικά

Κομμάτια καρπουζιού και βατόμουρου: ¼ καρπούζι & 200γρ σμέουρα

Μάνγκο παγωτογλειφιτζούρια: 2 ώριμα μεσαία μάνγκο & χυμός από 2 λάιμ

Βατόμουρα (ή άλλα είδη μούρων) & πορτοκάλι παγωτογλειφιτζούρια: 300g βατόμουρα & χυμός 2 πορτοκαλιών

Οδηγίες

* Κόψτε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και ξεχωρίστε τη σάρκα από το κουκούτσι και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό ασβέστη και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Τοποθετήστε τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πιέστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Frozen tip: Για τις μέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο μια εύκολη παγωμένη λύση είναι τα παγάκια φρέσκων χυμών. Βάζετε στις παγοκυψέλες φρέσκους φρουτοχυμούς που μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σαν μίνι γρανίτες ή να βάλουν στο νερό τους για έξτρα άρωμα και χρώμα!

 

 

empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top