Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο.

 

Την φραουλίσαμε

Συστατικά

400 γρ. ώριμες φράουλες

200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα

400 γραμμάρια light συμπυκνωμένου γάλακτος

Μέθοδος

Βάλτε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε γάλα και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 καλούπια παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου στερεοποιηθεί. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκα.

 

Εξωτικές γρανίτες

Συστατικά

2 μέτρια ακτινίδια

2 φλιτζάνια ροδάκινα

1 φλιτζάνι σμέουρα

3 φλιτζάνια νερό καρύδας

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια τα ακτινίδια. Χωρίστε τα κομμάτια φρούτων σε 6 θήκες για παγωτό. Ρίξτε νερό καρύδας σε κάθε θήκη, καλύπτοντας τα φρούτα.

Αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε

Θρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 84kcal | Υδατάνθρακες: 20g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 1g | Νάτριο: 130mg | Ίνες: 4g | Ζάχαρη: 15g

 

frozen3

 

Τροπική καταιγίδα 

Συστατικά

Κομμάτια καρπουζιού και βατόμουρου: ¼ καρπούζι & 200γρ σμέουρα

Μάνγκο παγωτογλειφιτζούρια: 2 ώριμα μεσαία μάνγκο & χυμός από 2 λάιμ

Βατόμουρα (ή άλλα είδη μούρων) & πορτοκάλι παγωτογλειφιτζούρια: 300g βατόμουρα & χυμός 2 πορτοκαλιών

Οδηγίες

* Κόψτε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και ξεχωρίστε τη σάρκα από το κουκούτσι και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό ασβέστη και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Τοποθετήστε τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πιέστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Frozen tip: Για τις μέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο μια εύκολη παγωμένη λύση είναι τα παγάκια φρέσκων χυμών. Βάζετε στις παγοκυψέλες φρέσκους φρουτοχυμούς που μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σαν μίνι γρανίτες ή να βάλουν στο νερό τους για έξτρα άρωμα και χρώμα!

 

 

empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
Back To Top