Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

 

Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν τρεις εύκολες συνταγές αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο.

 

Την φραουλίσαμε

Συστατικά

400 γρ. ώριμες φράουλες

200 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα

400 γραμμάρια light συμπυκνωμένου γάλακτος

Μέθοδος

Βάλτε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε γάλα και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 καλούπια παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες έως ότου στερεοποιηθεί. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες. Με τον ίδιο τρόπο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια ή βερίκοκα.

 

Εξωτικές γρανίτες

Συστατικά

2 μέτρια ακτινίδια

2 φλιτζάνια ροδάκινα

1 φλιτζάνι σμέουρα

3 φλιτζάνια νερό καρύδας

Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια τα ακτινίδια. Χωρίστε τα κομμάτια φρούτων σε 6 θήκες για παγωτό. Ρίξτε νερό καρύδας σε κάθε θήκη, καλύπτοντας τα φρούτα.

Αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε

Θρεπτικά συστατικά:

Θερμίδες: 84kcal | Υδατάνθρακες: 20g | Πρωτεΐνη: 2g | Λίπος: 1g | Νάτριο: 130mg | Ίνες: 4g | Ζάχαρη: 15g

 

frozen3

 

Τροπική καταιγίδα 

Συστατικά

Κομμάτια καρπουζιού και βατόμουρου: ¼ καρπούζι & 200γρ σμέουρα

Μάνγκο παγωτογλειφιτζούρια: 2 ώριμα μεσαία μάνγκο & χυμός από 2 λάιμ

Βατόμουρα (ή άλλα είδη μούρων) & πορτοκάλι παγωτογλειφιτζούρια: 300g βατόμουρα & χυμός 2 πορτοκαλιών

Οδηγίες

* Κόψτε τη σάρκα από το καρπούζι και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ μαζί με τα σμέουρα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Ξεφλουδίστε τα μάνγκο και ξεχωρίστε τη σάρκα από το κουκούτσι και κόψτε σε κομμάτια. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό ασβέστη και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

* Τοποθετήστε τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πιέστε ένα κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα. Ρίξτε σε καλούπια πάγου και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Frozen tip: Για τις μέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο μια εύκολη παγωμένη λύση είναι τα παγάκια φρέσκων χυμών. Βάζετε στις παγοκυψέλες φρέσκους φρουτοχυμούς που μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σαν μίνι γρανίτες ή να βάλουν στο νερό τους για έξτρα άρωμα και χρώμα!

 

 

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Comfort food time με κρεμώδη πατατόσουπα

Ζεστή κι απολαυστική σαν αγκαλιά και με υπέροχη γεύση. Η γεύση της πατάτας φέρνει αυτομάτως στο μυαλό σου ευτυχισμένες αναμνήσεις και σου δημιουργεί εσωτερικά ένα έντονο αίσθημα θαλπωρής.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top