Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη γεύση τους.

Έτσι, καλό είναι να μην καταναλώνουμε τα μαυρισμένα μέρη του αβοκάντο, αλλά να τα κόβουμε και να τα πετάμε, κρατώντας μόνο το κομμάτι που παραμένει πράσινο. Πώς όμως θα εμποδίσουμε εξαρχής το μαύρισμα του αβοκάντο, το οποίο κάνει την εμφάνισή του σε χρόνο ρεκόρ;

Ένας τρόπος, όπως γράφει ο Harlod McGee στο βιβλίο του On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen (Για το φαγητό και τη μαγειρική: Επιστήμη και παραδόσεις στην κουζίνα), είναι να προσθέσουμε κάποιο όξινο υλικό στο αβοκάντο, όπως χυμό λεμονιού ή λάιμ. Το οξύ αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που προκαλούν το μαύρισμα του αβοκάντο. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού ή λάιμ είναι απαραίτητος για να φτιάξουμε γκουακαμόλε και άλλες συνταγές με λιωμένο αβοκάντο.

Εναλλακτικά, για να εμποδίσουμε την οξείδωση του αβοκάντο μπορούμε να το τυλίξουμε καλά με διάφανη μεμβράνη. Αρκεί αυτή να εφαρμόζει τέλεια στη σάρκα του φρούτου, ώστε να μην επιτρέπει τη διέλευση αέρα. «Αν το αβοκάντο είναι λιωμένο, πιέζουμε τη μεμβράνη έτσι ώστε να εφαρμόζει στην επιφάνεια της σάλτσας», προσθέτει ο McGee. Δεν αρκεί, για παράδειγμα, να τυλίξουμε το μπολάκι με το γκουακαμόλε με μια διάφανη μεμβράνη, αλλά η τελευταία πρέπει και να εφάπτεται στο γκουακαμόλε.

Η διάφανη μεμβράνη είναι, από την άλλη, η ιδανική λύση αν έχουμε κόψει ένα αβοκάντο στη μέση, χρησιμοποιήσουμε μόνο το μισό και θέλουμε να κρατήσουμε το υπόλοιπο για αργότερα.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top