Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί. Ειδικά όταν έχουν αφαιρεθεί η πέτσα και το κόκαλο, που φυλακίζουν την υγρασία στο εσωτερικό του, το κρέας μπορεί να αφυδατωθεί και να στεγνώσει προτού το καταλάβεις.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το μαγειρέψεις σωστά. Αρκεί να το χτυπήσεις, όσο είναι ακόμα ωμό, με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να γίνει ομοιόμορφα λεπτό. Έτσι μπορείς στη συνέχεια να το τηγανίσεις σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση παναρισμένο, και μετά να το σερβίρεις με τη συνοδεία μιας σάλτσας ή μιας πράσινης σαλάτας.

Αν δεν έχεις σφυρί κρέατος μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την ίδια δουλειά έναν πλάστη ή ένα μικρό αλλά βαρύ κατσαρολάκι. Για να μην κολλήσει το κοτόπουλό σου σε καμία επιφάνεια, προτού το χτυπήσεις τύλιξέ το με διάφανη μεμβράνη ή, ακόμα καλύτερα, βάλε το σε ένα σακουλάκι ασφαλείας.

Ξεκίνησε χτυπώντας την περιοχή με το μεγαλύτερο πάχος και συνέχισε με τις υπόλοιπες. Αν π.χ. σκοπεύεις να το τηγανίσεις χωρίς να το πανάρεις, το ιδανικό πάχος που πρέπει να έχει στο τέλος είναι περίπου ένα εκατοστό, σε όλη την έκτασή του, διαφορετικά μπορεί να τηγανιστεί ανομοιόμορφα.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top