Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί. Ειδικά όταν έχουν αφαιρεθεί η πέτσα και το κόκαλο, που φυλακίζουν την υγρασία στο εσωτερικό του, το κρέας μπορεί να αφυδατωθεί και να στεγνώσει προτού το καταλάβεις.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να το μαγειρέψεις σωστά. Αρκεί να το χτυπήσεις, όσο είναι ακόμα ωμό, με ένα σφυρί κρέατος μέχρι να γίνει ομοιόμορφα λεπτό. Έτσι μπορείς στη συνέχεια να το τηγανίσεις σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση παναρισμένο, και μετά να το σερβίρεις με τη συνοδεία μιας σάλτσας ή μιας πράσινης σαλάτας.

Αν δεν έχεις σφυρί κρέατος μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την ίδια δουλειά έναν πλάστη ή ένα μικρό αλλά βαρύ κατσαρολάκι. Για να μην κολλήσει το κοτόπουλό σου σε καμία επιφάνεια, προτού το χτυπήσεις τύλιξέ το με διάφανη μεμβράνη ή, ακόμα καλύτερα, βάλε το σε ένα σακουλάκι ασφαλείας.

Ξεκίνησε χτυπώντας την περιοχή με το μεγαλύτερο πάχος και συνέχισε με τις υπόλοιπες. Αν π.χ. σκοπεύεις να το τηγανίσεις χωρίς να το πανάρεις, το ιδανικό πάχος που πρέπει να έχει στο τέλος είναι περίπου ένα εκατοστό, σε όλη την έκτασή του, διαφορετικά μπορεί να τηγανιστεί ανομοιόμορφα.

empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

10+1 τρόφιμα που σε αφήνουν πεινασμένο

Αν κάνεις δίαιτα για να φτιάξεις κορμί για την παραλία, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω τρόφιμα. Είναι πολύ γευστικά, μπορεί να χορταίνουν το μάτι αλλά σου δίνουν περιττές θερμίδες χωρίς να σε γεμίζουν! Croissant Οι επιδόσεις του ως προς το πόσο σε χορταίνει είναι αντιστρόφως ανάλογες του […]
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Τρίο χούμους – απόλαυση επί τρία

Το χούμους φτιάχνεται πολύ εύκολα και μάθαμε ότι παγώνει πολύ καλά. Κρατάμε μερικά στην κατάψυξη σε περίπτωση που έχουμε ξαφνική όρεξη για φαλάφελ με χούμους ή έχουμε ένα δείπνο για το οποίο χρειαζόμαστε ορεκτικά.
Back To Top