Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.


Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πρώτο πιάτο: Η σούπα

Μια βελουτέ σούπα μπορεί να δείχνει απελπιστικά μονότονη αν δεν συνοδεύεται από τουλάχιστον μία γαρνιτούρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω μία κουταλιά πέστο ή γιαούρτι ή/και μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι και κάρδαμο.

Κυρίως πιάτο

Χοιρινή μπριζόλα: Κανένας δεν θέλει να τη δοκιμάσει όταν έχει αυτό το χλωμό χρώμα. Για να την κάνεις να ροδίσει και ταυτόχρονα να ψηθεί ομοιόμορφα, άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη μαγειρέψεις και ζέστανε καλά την κατσαρόλα σου. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μαντεμένιο σκεύος, που βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Πατάτες κατσαρόλας: Είναι μια πιο υγιεινή λύση από τις τηγανιτές πατάτες (και πιο πρακτική, γιατί διατηρούν τη νοστιμιά τους για περισσότερες ώρες). Πώς όμως θα τους δώσεις την ίδια τραγανή υφή και το ίδιο ροδαλό χρώμα; Αφού τις βράσεις, στράγγισέ τις καλά και μετά ξαναβάλε τις στην κατσαρόλα για ακόμα δύο λεπτά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να απομακρυνθεί η επιπλέον υγρασία.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Κοτόπουλο στο φούρνο: πώς θα το ψήσεις βήμα-βήμα

Ποιος έχει διάθεση, τώρα το καλοκαίρι, να περνάει όλη τη μέρα του κλεισμένος στην κουζίνα και σκυμμένος πάνω από καυτές κατσαρόλες; Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εύκολες και χορταστικές λύσεις.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top