Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.


Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Πρώτο πιάτο: Η σούπα

Μια βελουτέ σούπα μπορεί να δείχνει απελπιστικά μονότονη αν δεν συνοδεύεται από τουλάχιστον μία γαρνιτούρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Αρκεί να προσθέσεις από πάνω μία κουταλιά πέστο ή γιαούρτι ή/και μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπέρι και κάρδαμο.

Κυρίως πιάτο

Χοιρινή μπριζόλα: Κανένας δεν θέλει να τη δοκιμάσει όταν έχει αυτό το χλωμό χρώμα. Για να την κάνεις να ροδίσει και ταυτόχρονα να ψηθεί ομοιόμορφα, άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου προτού τη μαγειρέψεις και ζέστανε καλά την κατσαρόλα σου. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μαντεμένιο σκεύος, που βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.

Πατάτες κατσαρόλας: Είναι μια πιο υγιεινή λύση από τις τηγανιτές πατάτες (και πιο πρακτική, γιατί διατηρούν τη νοστιμιά τους για περισσότερες ώρες). Πώς όμως θα τους δώσεις την ίδια τραγανή υφή και το ίδιο ροδαλό χρώμα; Αφού τις βράσεις, στράγγισέ τις καλά και μετά ξαναβάλε τις στην κατσαρόλα για ακόμα δύο λεπτά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να απομακρυνθεί η επιπλέον υγρασία.

empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top