Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών. Με αποτέλεσμα τα κοτσάνια τους να καταλήγουν, συνήθως, στα σκουπίδια. Το ήξερες όμως ότι και αυτά κρύβουν άρωμα και γεύση; Πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου, δεδομένου ότι είναι πιο σκληρά και μεστά από τα φύλλα; Ακολουθούν τρεις τρόποι:

1. Σε πέστο και άλλες πράσινες σάλτσες. Πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ με ελαιόλαδο, αλάτι και άλλα υλικά π.χ. σκόρδο, κουκουνάρι, ακόμα και τυρί κρέμα και φτιάξε μια σπιτική πέστο ή άλλη πράσινη σάλτσα για τα μακαρόνια αλλά και το κοτόπουλό σου.

2. Σε ζωμούς και σούπες. Για να ετοιμάσεις ένα ζωμό, σιγοβράζεις ό,τι μπορεί να του δώσει άρωμα και γεύση, συμπεριλαμβανομένων των μυρωδικών με τα κοτσάνια τους. Δεν χρειάζεται καν να τα ψιλοκόψεις: απλά τα πλένεις και τα προσθέτεις ολόκληρα στην κατσαρόλα. Άλλωστε, στην περίπτωση του ζωμού, αφού έχουν απελευθερώσει το γευστικό πλούτο τους στο νερό, θα τα σουρώσεις και θα τα πετάξεις.

3. Σε σαλάτες και ντρέσινγκ. Μη διστάσεις να προσθέσεις ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού ή άνηθου στη σαλάτα σου – είτε είναι μια απλή μαρουλοσαλάτα είτε μια σαλάτα ψητών λαχανικών. Μπορείς επίσης να τα πολτοποιήσεις και να τα ενσωματώσεις σε ένα ντρέσινγκ, π.χ. με λάδι, ξίδι και σκόρδο. Σε κάθε σαλάτα, θα βρουν το ιδανικό ταίρι.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
Back To Top