Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Οι βαθιές αποχρώσεις της καραμελωμένης μοτσαρέλας είναι καλός λόγος για να δοκιμάσεις μια λευκή πίτσα με απολύτως καμία σάλτσα που εκμεταλλεύεται τις γεύσεις από τρία διαφορετικά τυριά.

Χρησιμοποίησε φρέσκα βότανα! Το φρέσκο δεν είναι πάντα καλύτερο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι φωτίζουν πραγματικά τον πλούτο των τυριών. Το μαύρο πιπέρι έρχεται σε αντίθεση με την επίγευση της ricotta, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων.

Πίτσα με σκόρδο; Ναι και όχι σε σκόνη! Ξέχασε το μπαγιάτικο σκόρδο. Τα ελαφρώς τηγανισμένα τσιπ σκόρδου που θα φτιάξεις είναι τραγικές εκρήξεις γεύσης και χίλιες φορές καλύτερα.

Ανησυχείτε ότι η θερμοκρασία των 220-250° είναι πολύ υψηλή; Μην ανησυχείς, δεν θα καεί. Το μαγείρεμα της πίτσας στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σου επιτρέπει να λιώσουν τα τυριά και το φλοιό να τραγανιστεί χωρίς να στεγνώσει ολόκληρη η πίτσα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό ζύμη πίτσας, χωρισμένη στο μισό (ή μπορείς να φτιάξεις και δική σου)

Φυτικό λάδι, για άλειμμα

Αλεύρι, για το ταψί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένη ρίγανη

1 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη

1/4 φλ. pecorino Romano, χωρισμένο

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, για το σερβίρισμα

whitepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220-250°. Περνάς δύο μεγάλα φύλλα ψησίματος με φυτικό λάδι και πασπαλίζεις το καθένα με ένα στρώμα αλεύρι – εναλλακτικά ψήνεις τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα που έχεις λιπάνει με βούτυρο φυτικό ή λάδι.

Σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό και μετά αφαιρείς αμέσως από τη φωτιά. Στράγγισε το σκόρδο και αλατοπιπερώνεις. Αποθηκεύεις το λάδι και αφήνεις το σκόρδο στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε μαζί ρικότα, αλάτι, πιπέρι και τα μισά βότανα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, διαμόρφωσε κάθε μισό ζύμης της πίτσας σε μια στρογγυλή μπάλα και, στη συνέχεια, πίεσε προς τα κάτω το κέντρο του καθενός για να δημιουργήσεις μια κρούστα. Με τη ζύμη να ακουμπά στο πίσω μέρος των χεριών και των αρθρώσεων σου, τέντωσε απαλά τη ζύμη έξω. Μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί.

Αλείφεις κάθε ζύμη πίτσας με το διατηρημένο λάδι από το σκόρδο. Πασπαλίζεις κάθε πίτσα με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 2 κουταλιές πεκορίνο, στη συνέχεια τα 3/4 φλ. από το μείγμα με τη ρικότα σε κάθε πίτσα.

Ψήνεις τις πίτσες έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί να έχει λιώσει, 15 έως 17 λεπτά.

Γαρνίρεις με τα υπόλοιπα βότανα, τα τηγανισμένα τσιπ σκόρδου και νιφάδες κόκκινου πιπεριού λίγο πριν την τεμαχίσεις και την σερβίρεις.

empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

3+1 λάθη που κάνουμε στο σουπερμάρκετ

Μήπως κάθε φορά που επισκέφτεσαι το σουπερμάρκετ, κάνεις τα ψώνια σου με μηχανικές κινήσεις; Απλές αλλά συνειδητές αλλαγές θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
Back To Top