Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Οι βαθιές αποχρώσεις της καραμελωμένης μοτσαρέλας είναι καλός λόγος για να δοκιμάσεις μια λευκή πίτσα με απολύτως καμία σάλτσα που εκμεταλλεύεται τις γεύσεις από τρία διαφορετικά τυριά.

Χρησιμοποίησε φρέσκα βότανα! Το φρέσκο δεν είναι πάντα καλύτερο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι φωτίζουν πραγματικά τον πλούτο των τυριών. Το μαύρο πιπέρι έρχεται σε αντίθεση με την επίγευση της ricotta, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσης και αρωμάτων.

Πίτσα με σκόρδο; Ναι και όχι σε σκόνη! Ξέχασε το μπαγιάτικο σκόρδο. Τα ελαφρώς τηγανισμένα τσιπ σκόρδου που θα φτιάξεις είναι τραγικές εκρήξεις γεύσης και χίλιες φορές καλύτερα.

Ανησυχείτε ότι η θερμοκρασία των 220-250° είναι πολύ υψηλή; Μην ανησυχείς, δεν θα καεί. Το μαγείρεμα της πίτσας στην υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου σου επιτρέπει να λιώσουν τα τυριά και το φλοιό να τραγανιστεί χωρίς να στεγνώσει ολόκληρη η πίτσα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό ζύμη πίτσας, χωρισμένη στο μισό (ή μπορείς να φτιάξεις και δική σου)

Φυτικό λάδι, για άλειμμα

Αλεύρι, για το ταψί

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 1/2 φλ. ρικότα

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένη ρίγανη

1 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη

1/4 φλ. pecorino Romano, χωρισμένο

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, για το σερβίρισμα

whitepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220-250°. Περνάς δύο μεγάλα φύλλα ψησίματος με φυτικό λάδι και πασπαλίζεις το καθένα με ένα στρώμα αλεύρι – εναλλακτικά ψήνεις τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα που έχεις λιπάνει με βούτυρο φυτικό ή λάδι.

Σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό και μετά αφαιρείς αμέσως από τη φωτιά. Στράγγισε το σκόρδο και αλατοπιπερώνεις. Αποθηκεύεις το λάδι και αφήνεις το σκόρδο στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε μαζί ρικότα, αλάτι, πιπέρι και τα μισά βότανα.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, διαμόρφωσε κάθε μισό ζύμης της πίτσας σε μια στρογγυλή μπάλα και, στη συνέχεια, πίεσε προς τα κάτω το κέντρο του καθενός για να δημιουργήσεις μια κρούστα. Με τη ζύμη να ακουμπά στο πίσω μέρος των χεριών και των αρθρώσεων σου, τέντωσε απαλά τη ζύμη έξω. Μεταφέρεις στο έτοιμο ταψί.

Αλείφεις κάθε ζύμη πίτσας με το διατηρημένο λάδι από το σκόρδο. Πασπαλίζεις κάθε πίτσα με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 2 κουταλιές πεκορίνο, στη συνέχεια τα 3/4 φλ. από το μείγμα με τη ρικότα σε κάθε πίτσα.

Ψήνεις τις πίτσες έως ότου η κρούστα είναι χρυσή και το τυρί να έχει λιώσει, 15 έως 17 λεπτά.

Γαρνίρεις με τα υπόλοιπα βότανα, τα τηγανισμένα τσιπ σκόρδου και νιφάδες κόκκινου πιπεριού λίγο πριν την τεμαχίσεις και την σερβίρεις.

empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top