Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι. Πώς θα τα μαγειρέψεις για να αποκαταστήσεις το όνομά τους;

Ακολουθούν τρεις εναλλακτικοί τρόποι αντί για το βράσιμο:

Κάνε τα σάλτσα. Σιγομαγείρεψέ τα μαζί με άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και μυρωδικά, σε πολύ νερό, ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση τους και να αποκτήσουν μια μαλακή, σχεδόν ρευστή υφή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησέ τα ως βάση σάλτσας για μια μακαρονάδα, για ψητό ψάρι ή για χοιρινό, προσθέτοντας πάντα φρέσκα βότανα και λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Τσιγάρισέ τα. Το ζητούμενο είναι απέξω να καψαλιστούν ελαφρά, ενώ εσωτερικά παραμένουν τραγανά. Για να το πετύχεις, ζεσταίνεις το γκριλ, τα κάρβουνα ή το τηγάνι και στη συνέχεια τα ψήνεις σε πολύ δυνατή φωτιά. Αποσύροντάς τα, τα κόβεις σε μπουκίτσες και σερβίρεις με λαδόξιδο και λίγο τριμμένο τυρί.

Απόλαυσέ τα ωμά. Κι όμως, τα κολοκυθάκια καταναλώνονται και ωμά, όταν διατηρούν την τραγανή υφή τους. Αρκεί να τα καρυκεύσεις γενναιόδωρα. Τα κόβεις σε κυβάκια, τα ανακατεύεις με μπαχαρικά, μυρωδικά και ξίδι και συνοδεύεις κρέας, θαλασσινά ή μεξικανικά τάκος. Μπορείς επίσης να τα κόψεις σε λωρίδες και να τα προσθέσεις σε σαλάτα με λαδόξιδο, ραπανάκι, καρότα ή παντζάρια.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top