Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος. Φροντίστε να την πιέσετε στην κορυφή του ταψιού σας γιατί συρρικνώνεται καθώς ψήνεται. Η γέμιση είναι ελαφριά, ελαφρώς ξινή και αρκετά γλυκιά. Όσο για τα φρούτα, χρησιμοποιήστε φρούτα εποχής και επιλέξτε τα αγαπημένα σας! Το φθινόπωρο δοκιμάστε την εκδοχή της τάρτας με μήλο!

ΥΛΙΚΑ

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

10 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

1 (8 ουγκιές) τυρί μασκαρπόνε

4 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 φλ. μισές φράουλες

1 φλ. βατόμουρα

1 φλ. σμέουρα

2 μανταρίνια

1/3 φλ. βατόμουρα

1/4 φλ. βερίκοκα κομμένα σε φέτες

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακτινίδιο ή κεράσι – ακόμα και σταφύλι)

glikoa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε την κρούστα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας 10″ με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας τη ζύμη μέχρι να υπερκαλύψει τις πλευρές και μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

Τρυπήστε το όλο με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Φτιάξτε γέμιση: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε την κρέμα μέχρι γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ζάχαρη άχνη, χυμό λεμονιού και εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Ενώστε με την κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε γέμιση πάνω από την κρύα κρούστα και τακτοποιούμε φρέσκα φρούτα από πάνω.

Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 2 ώρες.

empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Απολαυστική και ωφέλιμη χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην έχουν ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά οι μέρες μεγαλώνουν κι η άνοιξη κάνει δυναμικά την εμφάνισή της.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

Back To Top