Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό. Κάποια κολοκυθάκια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να λιώσει η κολοκύθα για την πιο κρεμώδη υφή σούπας.

Χρησιμοποιούμε λίγη κρέμα γάλακτος στην έκδοσή μας για επιπλέον πλούτο, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το γαλακτοκομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας. Αν θέλετε να το κάνετε χορτοφαγικό, ο ζωμός λαχανικών θα κάνει μια χαρά. Διατηρούμε επίσης το καρύκευμα στο ελάχιστο σε αυτή τη συνταγή, αλλά μην μας αφήσετε να σας εμποδίσουμε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: η κολοκύθα παίζει πολύ καλά τόσο με γλυκά μπαχαρικά όσο και με αλμυρά μυρωδικά.

Αν περισσέψουν μερίδες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 γ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

kolokithosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας με παχύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, κόψτε στη μέση τις κολοκύθας, ξεφλουδίστε και ξύστε τους σπόρους της. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσει, ακάλυπτο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. (Εναλλακτικά, αφήστε τη σούπα να κρυώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στο μπλέντερ.) Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αρωματίστε τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, βάλτε με μια κουτάλα τη σούπα σε μπολ, προσθέστε μια στροβιλισμένη κρέμα και γαρνίρετε με πιπέρι.

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top