Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό. Κάποια κολοκυθάκια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να λιώσει η κολοκύθα για την πιο κρεμώδη υφή σούπας.

Χρησιμοποιούμε λίγη κρέμα γάλακτος στην έκδοσή μας για επιπλέον πλούτο, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το γαλακτοκομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας. Αν θέλετε να το κάνετε χορτοφαγικό, ο ζωμός λαχανικών θα κάνει μια χαρά. Διατηρούμε επίσης το καρύκευμα στο ελάχιστο σε αυτή τη συνταγή, αλλά μην μας αφήσετε να σας εμποδίσουμε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: η κολοκύθα παίζει πολύ καλά τόσο με γλυκά μπαχαρικά όσο και με αλμυρά μυρωδικά.

Αν περισσέψουν μερίδες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 γ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

kolokithosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας με παχύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, κόψτε στη μέση τις κολοκύθας, ξεφλουδίστε και ξύστε τους σπόρους της. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσει, ακάλυπτο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. (Εναλλακτικά, αφήστε τη σούπα να κρυώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στο μπλέντερ.) Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αρωματίστε τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, βάλτε με μια κουτάλα τη σούπα σε μπολ, προσθέστε μια στροβιλισμένη κρέμα και γαρνίρετε με πιπέρι.

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top