Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό. Κάποια κολοκυθάκια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να λιώσει η κολοκύθα για την πιο κρεμώδη υφή σούπας.

Χρησιμοποιούμε λίγη κρέμα γάλακτος στην έκδοσή μας για επιπλέον πλούτο, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το γαλακτοκομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας. Αν θέλετε να το κάνετε χορτοφαγικό, ο ζωμός λαχανικών θα κάνει μια χαρά. Διατηρούμε επίσης το καρύκευμα στο ελάχιστο σε αυτή τη συνταγή, αλλά μην μας αφήσετε να σας εμποδίσουμε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: η κολοκύθα παίζει πολύ καλά τόσο με γλυκά μπαχαρικά όσο και με αλμυρά μυρωδικά.

Αν περισσέψουν μερίδες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 γ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

kolokithosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας με παχύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, κόψτε στη μέση τις κολοκύθας, ξεφλουδίστε και ξύστε τους σπόρους της. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσει, ακάλυπτο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. (Εναλλακτικά, αφήστε τη σούπα να κρυώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στο μπλέντερ.) Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αρωματίστε τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, βάλτε με μια κουτάλα τη σούπα σε μπολ, προσθέστε μια στροβιλισμένη κρέμα και γαρνίρετε με πιπέρι.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Back To Top