Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό. Κάποια κολοκυθάκια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να λιώσει η κολοκύθα για την πιο κρεμώδη υφή σούπας.

Χρησιμοποιούμε λίγη κρέμα γάλακτος στην έκδοσή μας για επιπλέον πλούτο, αλλά αν θέλετε να παραλείψετε το γαλακτοκομικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας. Αν θέλετε να το κάνετε χορτοφαγικό, ο ζωμός λαχανικών θα κάνει μια χαρά. Διατηρούμε επίσης το καρύκευμα στο ελάχιστο σε αυτή τη συνταγή, αλλά μην μας αφήσετε να σας εμποδίσουμε να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά: η κολοκύθα παίζει πολύ καλά τόσο με γλυκά μπαχαρικά όσο και με αλμυρά μυρωδικά.

Αν περισσέψουν μερίδες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κιλά κολοκύθα

4 γ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

kolokithosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σούπας με παχύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ, κόψτε στη μέση τις κολοκύθας, ξεφλουδίστε και ξύστε τους σπόρους της. Κόψτε σε κομμάτια. Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε να βράσει, ακάλυπτο και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ βύθισης, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. (Εναλλακτικά, αφήστε τη σούπα να κρυώσει, στη συνέχεια ανακατέψτε στο μπλέντερ.) Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αρωματίστε τη γεύση.

Για το σερβίρισμα, βάλτε με μια κουτάλα τη σούπα σε μπολ, προσθέστε μια στροβιλισμένη κρέμα και γαρνίρετε με πιπέρι.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
Back To Top