Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Ακολουθείς, δηλαδή, την παρακάτω συνταγή, που συνολικά δεν θα σου πάρει πάνω από τρία λεπτά!

Τι θα χρειαστείς
1 φλιτζ. γάλα της επιλογής σου
60 γραμμ. της αγαπημένης σου σοκολάτας σε κομματάκια
Μαρσμέλοου για γαρνιτούρα

Πώς θα τη φτιάξεις
1. Ανακατεύεις το γάλα και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο βάζο με καπάκι.

2. Τοποθετείς το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του γάλακτος και να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.

3. Βγάζεις το βάζο, το κλείνεις με το καπάκι και ανακινείς μέχρι η σοκολάτα να διαλυθεί στο γάλα και να σχηματιστεί αφρός.

4. Ανοίγεις το βάζο, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και σερβίρεις με τα μαρσμέλοου.

-Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση και άρωμα και να συνοδεύσεις, αν θέλεις, με λίγη σαντιγί.

-Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνεις το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθέτεις, ζεστό ακόμα, στο γυάλινο βάζο με τα κομματάκια σοκολάτας και ανακινείς.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό κεφίρ, ελιξίριο καλής υγείας και διάθεσης!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν τα πολλαπλά οφέλη της κατανάλωσης τροφών με προβιοτικά, όπως ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος αλλά και συνολικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία (καθώς έχει βρεθεί ότι...
empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.

Back To Top