Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο!

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

1 κουταλιά της σούπας χρένο

Χυμός 1/2 λεμονιού

2 κουτ. καυτή σάλτσα

1 κουτ. σελινόριζα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. καρύκευμα old bay (που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αναμειγνύοντας πάπρικα, σκόνη μουστάρδας, σπόρους σέλερι, κανέλα, τζίντζερ, καγιέν, αλάτι – με έμφαση πάντα στην πάπρικα)

Πίκλες τουρσί, για γαρνίρισμα

Φύλλα σέλινου, για γαρνίρισμα

avga

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα ελαφρά με νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι και φέρτε σε σημείο βρασμού. Σβήστε τη φωτιά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήστε να καθίσει για 11 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τα πιάσετε, ξεφλουδίστε τα αυγά και στη συνέχεια κόψτε τα αυγά στη μέση. Βγάζετε τους κρόκους και τους βάζετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέστε μαγιονέζα, πάστα ντομάτας, χρένο, χυμό λεμονιού, καυτερή σάλτσα και σπόρους σέλινου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφορά σε κορνέ.

Τοποθετήστε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μικρό πιάτο και πιέστε την κομμένη πλευρά των αυγών στο καρύκευμα. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο και γεμίστε με το κορνέ κάθε αυγό. Διακοσμείτε με φέτα τουρσί και φύλλα σέλινου ως γαρνιτούρα.

empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Αγγούρι: ένα υπερόπλο στο νεσεσέρ της ομορφιάς σας

Εκτός από δροσερό και νόστιμο, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα σας
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Μια γευστική κι υγιεινή οπτασία στο πιάτο σου

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις...
Back To Top