Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο!

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΜΧ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

12 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

1 κουταλιά της σούπας χρένο

Χυμός 1/2 λεμονιού

2 κουτ. καυτή σάλτσα

1 κουτ. σελινόριζα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. καρύκευμα old bay (που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αναμειγνύοντας πάπρικα, σκόνη μουστάρδας, σπόρους σέλερι, κανέλα, τζίντζερ, καγιέν, αλάτι – με έμφαση πάντα στην πάπρικα)

Πίκλες τουρσί, για γαρνίρισμα

Φύλλα σέλινου, για γαρνίρισμα

avga

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα ελαφρά με νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι και φέρτε σε σημείο βρασμού. Σβήστε τη φωτιά και καλύψτε με το καπάκι. Αφήστε να καθίσει για 11 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.

Όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τα πιάσετε, ξεφλουδίστε τα αυγά και στη συνέχεια κόψτε τα αυγά στη μέση. Βγάζετε τους κρόκους και τους βάζετε σε ένα μεσαίο μπολ.

Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέστε μαγιονέζα, πάστα ντομάτας, χρένο, χυμό λεμονιού, καυτερή σάλτσα και σπόρους σέλινου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφορά σε κορνέ.

Τοποθετήστε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μικρό πιάτο και πιέστε την κομμένη πλευρά των αυγών στο καρύκευμα. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο και γεμίστε με το κορνέ κάθε αυγό. Διακοσμείτε με φέτα τουρσί και φύλλα σέλινου ως γαρνιτούρα.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Ομελέτα – τορτίγια: σημειώσατε χ!

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top