Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Αυτό αναδεικνύεται από το συνδυασμό ευρημάτων σχετικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 33 χρόνια (μεταξύ 1982 και 2015) Όπως γράφουν οι ερευνητές στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής (JACN) πραγματοποίησαν την ανάλυσή τους για να εξετάσουν αν τα αυγά αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως πίστευε έως πρότινος η επιστημονική κοινότητα, ή όχι.Έτσι, εξέτασαν όλες τις κλινικές μελέτες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που αφορούσαν την κατανάλωση αυγών και τη δυνητική συσχέτισή της με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.Στις μελέτες συμμετείχαν συνολικώς πάνω από 275.000 εθελοντές.«Η κατανάλωση έως 1 αυγού ημερησίως μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στεφανιαίας νόσου», σημειώνουν στο άρθρο τους.«Τα αυγά έχουν πολλά θετικά στοιχεία, καθώς είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (υπάρχουν στον κρόκο τους), αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνες Ε, D και Α», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ, από το ερευνητικό Ινστιτούτο EpidStat στο Άνν Άρμπορ του Μίσιγκαν.Ένα μεγάλο αυγό παρέχει 6 γραμμάρια καλής ποιότητας πρωτεϊνών. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τις αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις του 2015, στις οποίες τα αυγά προστέθηκαν μεταξύ των πρωτεϊνικών επιλογών για μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν πλέον κατανάλωση έως τριών αυγών την εβδομάδα στους περισσότερους ενήλικες.

 

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

5 αυθεντικές νηστίσιμες συνταγές από κρητικά μοναστήρια

Όσοι έχουν επισκεφτεί και ζήσει για λίγες μέρες σε μοναστήρι ξέρουν καλά πόσο μεγάλη αξία αλλά και εξαίσια γεύση έχει η μοναστηριακή κουζίνα.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
Back To Top