Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Αυτό αναδεικνύεται από το συνδυασμό ευρημάτων σχετικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 33 χρόνια (μεταξύ 1982 και 2015) Όπως γράφουν οι ερευνητές στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής (JACN) πραγματοποίησαν την ανάλυσή τους για να εξετάσουν αν τα αυγά αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως πίστευε έως πρότινος η επιστημονική κοινότητα, ή όχι.Έτσι, εξέτασαν όλες τις κλινικές μελέτες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που αφορούσαν την κατανάλωση αυγών και τη δυνητική συσχέτισή της με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.Στις μελέτες συμμετείχαν συνολικώς πάνω από 275.000 εθελοντές.«Η κατανάλωση έως 1 αυγού ημερησίως μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στεφανιαίας νόσου», σημειώνουν στο άρθρο τους.«Τα αυγά έχουν πολλά θετικά στοιχεία, καθώς είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (υπάρχουν στον κρόκο τους), αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνες Ε, D και Α», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ, από το ερευνητικό Ινστιτούτο EpidStat στο Άνν Άρμπορ του Μίσιγκαν.Ένα μεγάλο αυγό παρέχει 6 γραμμάρια καλής ποιότητας πρωτεϊνών. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τις αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις του 2015, στις οποίες τα αυγά προστέθηκαν μεταξύ των πρωτεϊνικών επιλογών για μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν πλέον κατανάλωση έως τριών αυγών την εβδομάδα στους περισσότερους ενήλικες.

 

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top