Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Αυτό αναδεικνύεται από το συνδυασμό ευρημάτων σχετικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία 33 χρόνια (μεταξύ 1982 και 2015) Όπως γράφουν οι ερευνητές στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής (JACN) πραγματοποίησαν την ανάλυσή τους για να εξετάσουν αν τα αυγά αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως πίστευε έως πρότινος η επιστημονική κοινότητα, ή όχι.Έτσι, εξέτασαν όλες τις κλινικές μελέτες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που αφορούσαν την κατανάλωση αυγών και τη δυνητική συσχέτισή της με τη στεφανιαία νόσο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.Στις μελέτες συμμετείχαν συνολικώς πάνω από 275.000 εθελοντές.«Η κατανάλωση έως 1 αυγού ημερησίως μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως στεφανιαίας νόσου», σημειώνουν στο άρθρο τους.«Τα αυγά έχουν πολλά θετικά στοιχεία, καθώς είναι πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (υπάρχουν στον κρόκο τους), αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνες Ε, D και Α», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντόμινικ Αλεξάντερ, από το ερευνητικό Ινστιτούτο EpidStat στο Άνν Άρμπορ του Μίσιγκαν.Ένα μεγάλο αυγό παρέχει 6 γραμμάρια καλής ποιότητας πρωτεϊνών. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τις αναθεωρημένες διατροφικές συστάσεις του 2015, στις οποίες τα αυγά προστέθηκαν μεταξύ των πρωτεϊνικών επιλογών για μικρούς και μεγάλους. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν πλέον κατανάλωση έως τριών αυγών την εβδομάδα στους περισσότερους ενήλικες.

 

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Ντοματίνια γεμιστά με βότανα και μυρωδικά

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
Back To Top