Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις:

1. Ρυθμίζεις τη δοσολογία κατά βούληση, ανάλογα, για παράδειγμα, με το αν προτιμάς ένα μείγμα πιο πικάντικο ή πιο γλυκό.

2. Τα σπιτικά μείγματα έχουν συνήθως πιο δυνατές γεύσεις και αρώματα από τα τυποποιημένα.

3. Είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιέχει πρόσθετα, π.χ. συντηρητικά.

4. Τα σπιτικά μείγματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα τυποποιημένα, καθώς τα ετοιμάζεις επί τόπου, επομένως δεν έχουν αρχίσει ήδη να ξεθυμαίνουν.

5. Σε βοηθούν να κάνεις οικονομία, καθώς έχουν χαμηλότερο κόστος.

Γενικά tips για σπιτικά μείγματα:

-Αγόρασε τα μπαχαρικά σου σε ολόκληρους σπόρους, που στη συνέχεια θα αλέσεις σε μύλο, και όχι ήδη τριμμένα. Έτσι, θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής ενός μείγματος.

-Για μεγαλύτερη οικονομία, σε μπαχαράδικα θα βρεις χύμα μπαχαρικά σε πολύ καλές τιμές.

-Όταν πρόκειται να αλέσεις μπαχαρικά σε σπόρους, να έχεις υπόψη σου ότι στο τελικό αποτέλεσμα οι ποσότητες πιθανότατα θα διαφέρουν λίγο. Για παράδειγμα μία κουταλιά σπόροι κύμινου δίνουν περίπου μιάμιση κουταλιά τριμμένο κύμινο. Τα καλά νέα είναι ότι τέτοιες μικρές διαφοροποιήσεις δεν θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μείγμα.

empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.

Back To Top