Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει […]

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει ή ξεραίνεται  είναι να το τυλίγεις σε κερωμένο χαρτί (waxed paper).

Κι αυτό γιατί το χαρτί αυτό βοηθάει να διατηρηθεί η κατάλληλη ισορροπία στην ποσότητα υγρασίας που χρειάζεται το τυρί για να παραμείνει φρέσκο. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με τη μεμβράνη που, άσχετα με το τρόφιμο στο οποίο τη χρησιμοποιείς, τείνει να μαζεύει υγρασία που με τη σειρά της ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού και των άλλων φαγητών.

Οι προηγούμενες οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των τυριών ήταν να τα κόβεις σε κομμάτια των 250-300 γραμμαρίων και αφού τα τυλίξεις σε μεμβράνη να τα διατηρείς στον καταψύκτη.

Ειδικά για το blue cheese, ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις, σύμφωνα με το GHI, είναι εκτός από το κερωμένο χαρτί να το τυλίξεις χαλαρά και με αλουμινόχαρτο για να μην έχει «διαρροές» μέσα στο ψυγείο σου καθώς ωριμάζει.

Επισημαίνουν ακόμα ότι δεν χρειάζεται να βάζεις όλα τα τυριά στο ψυγείο, αφού τα σκληρά μπορείς να τα διατηρείς σε οποιοδήποτε χώρο έχει θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά πρέπει να είναι σε ψυγείο και σε θερμοκρασίες 5-8°C.

Για τυριά όπως το μπρι και η μοτσαρέλα που διατηρούνται στο ψυγείο, συστήνουν ως καλύτερο σημείο το συρτάρι για τα λαχανικά, αφού πρόκειται για τυριά που χρειάζονται ένα πιο υγρό περιβάλλον και ο συγκεκριμένος χώρος διατηρεί τόση υγρασία όση είναι αρκετή για τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Το καλύτερο, όταν πρόκειται να σερβίρεις ή να φας τυριά, είναι να τα βγάζεις από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν, ώστε να έχουν χρόνο να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

*telegraph.co.uk

empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Βουτυρένιες μπάρες κολοκύθας

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας
Back To Top