Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει […]

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει ή ξεραίνεται  είναι να το τυλίγεις σε κερωμένο χαρτί (waxed paper).

Κι αυτό γιατί το χαρτί αυτό βοηθάει να διατηρηθεί η κατάλληλη ισορροπία στην ποσότητα υγρασίας που χρειάζεται το τυρί για να παραμείνει φρέσκο. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με τη μεμβράνη που, άσχετα με το τρόφιμο στο οποίο τη χρησιμοποιείς, τείνει να μαζεύει υγρασία που με τη σειρά της ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού και των άλλων φαγητών.

Οι προηγούμενες οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των τυριών ήταν να τα κόβεις σε κομμάτια των 250-300 γραμμαρίων και αφού τα τυλίξεις σε μεμβράνη να τα διατηρείς στον καταψύκτη.

Ειδικά για το blue cheese, ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις, σύμφωνα με το GHI, είναι εκτός από το κερωμένο χαρτί να το τυλίξεις χαλαρά και με αλουμινόχαρτο για να μην έχει «διαρροές» μέσα στο ψυγείο σου καθώς ωριμάζει.

Επισημαίνουν ακόμα ότι δεν χρειάζεται να βάζεις όλα τα τυριά στο ψυγείο, αφού τα σκληρά μπορείς να τα διατηρείς σε οποιοδήποτε χώρο έχει θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά πρέπει να είναι σε ψυγείο και σε θερμοκρασίες 5-8°C.

Για τυριά όπως το μπρι και η μοτσαρέλα που διατηρούνται στο ψυγείο, συστήνουν ως καλύτερο σημείο το συρτάρι για τα λαχανικά, αφού πρόκειται για τυριά που χρειάζονται ένα πιο υγρό περιβάλλον και ο συγκεκριμένος χώρος διατηρεί τόση υγρασία όση είναι αρκετή για τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Το καλύτερο, όταν πρόκειται να σερβίρεις ή να φας τυριά, είναι να τα βγάζεις από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν, ώστε να έχουν χρόνο να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

*telegraph.co.uk

empty alt

Υγιεινή η διατροφή των Ελλήνων

Άφθονα λαχανικά, φρούτα και κρέας, μέτρια προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια και ψάρια: αυτή είναι η βάση της διατροφής στην σύγχρονη Ελλάδα σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Espresso Martini

Η απάντηση στο δίλημμα “stirred” ή “shaken” είναι “espresso”
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Απολαυστική κι ελαφριά φριτάτα με λαχανικά

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Συνδυάζοντας τα οφέλη και τη γεύση από λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά...
Back To Top