Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου: -Πόνταρε […]


Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία σου:

-Πόνταρε σε δοκιμασμένους συνδυασμούς υλικών: Αν για παράδειγμα αυτοσχεδιάζεις στο γουόκ, συνδύασε τη σος σόγιας με σησαμέλαιο και σκόρδο και πάνω σε αυτή τη βάση «παίξε» με διάφορα υλικά. Αν αυτοσχεδιάζεις στην ντρέσινγκ της σαλάτας, συνδύασε μουστάρδα και μέλι με μια πιο ουδέτερη βάση (π.χ. μαρούλι), αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή σπόρους.

-Μαγείρεψε τα ίδια υλικά με διαφορετικό τρόπο: Μη διστάσεις, για παράδειγμα, να μαγειρέψεις ένα φιλέτο ψαρονέφρι στο φούρνο ή στο τηγάνι, συνδυάζοντάς το και στις δύο περιπτώσεις με μέλι και μουστάρδα. Ή να συνοδεύσεις το κοτόπουλο με κολοκυθάκι και καρότο τόσο σε ένα φαγητό κατσαρόλας όσο και σε μια σούπα.

-Για να μην πετάξεις τα περισσεύματα, επένδυσε σε ευέλικτες συνταγές: Σε μια σούπα, σε μια σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά, στην πίτσα, στην ομελέτα, στις μεξικανικές τορτίγιες ή στο τηγανιτό ρύζι μπορείς να προσθέσεις με σχετική ασφάλεια πολλά, διαφορετικά είδη λαχανικών, ωμά ή ακόμα και μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει από τα γεύματα μίας εβδομάδας.

-Χρησιμοποίησε μια συνταγή ως βάση: Αν δεν νιώθεις ακόμα έτοιμος να δημιουργήσεις ένα πιάτο από το μηδέν, κάνε μικρές αλλαγές σε μια συνταγή, π.χ. στο επίπεδο των μπαχαρικών, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο στην κρεμώδη σούπα σου ή λίγη πάπρικα στην κόκκινη σάλτσα που θα συνοδεύσει το μοσχαράκι σου. Σταδιακά θα αποκτήσεις την άνεση για πιο «τολμηρά» πειράματα.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς να κόβετε το κρεμμύδι χωρίς να ρίχνετε ούτε ένα δάκρυ!

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε κρεμμύδια και να μη σταματάτε τα δάκρυα; Θα θέλατε φυσικά να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα δάκρυα που προκαλεί αυτό το λαχανικό: όταν κόβουμε ένα κρεμμύδι, «σπάνε» κάποια κύτταρα και απελευθερώνεται ένα ένζυμο που μας κάνει να δακρύζουμε.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Τσίλι γλυκοπατάτας στον φούρνο

Αν πιστεύετε ότι κάθε μπολ με τσίλι πρέπει να είναι κρυμμένο κάτω από σωρούς λιωμένου τυριού και μια μεγάλη δόση κρέμα γάλακτος, αυτή είναι η γάστρα για εσάς.
Back To Top