Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
Πώς θα αποστειρώσεις λοιπόν ένα γυάλινο βάζο; Ένας τρόπος είναι να το βάλεις στο φούρνο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
1. Καθαρίζεις σχολαστικά τα βάζα σου, ώστε να μη μείνει στο εσωτερικό τους το παραμικρό υπόλειμμα φαγητού.
2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 130 βαθμούς Κελσίου: όχι παραπάνω, γιατί μπορεί να σπάσει το γυαλί.
3. Aπλώνεις μια διπλή στρώση εφημερίδας στη σχάρα του φούρνου (αλλά όχι στον πάτο ούτε κοντά στην κορυφή, γιατί μπορεί να πάρει φωτιά).
4. Απλώνεις τα βάζα έτσι ώστε να μην ακουμπούν το ένα το άλλο. Κλείνεις την πόρτα του φούρνου και τα αποστειρώνεις για τουλάχιστον 20 λεπτά.
5. Με ένα χοντρό γάντι, αφαιρείς κάθε βάζο από το φούρνο και το τοποθετείς σε πυρίμαχη επιφάνεια.
6. Γεμίζεις κάθε βάζο με μαρμελάδα ή άλλη τροφή, αρκεί να είναι επίσης ζεστή. Ποτέ μην προσθέτεις κρύο φαγητό σε καυτό γυάλινο βάζο, γιατί μπορεί να ραγίσει.
Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ. Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.