Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

0     

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

xtapodi_ksydato_main

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικού επίπεδου, οι οποίες θα συγκεντρώσουν πολλά like στα social media.

1. Φωτισμός
«Εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φωτισμό, π.χ. δίπλα σε ένα παράθυρο, αποφεύγοντας όμως το άμεσο ηλιακό φως γιατί δημιουργεί έντονες σκιές. Το φλας δεν ενδείκνυται για φωτογράφιση φαγητού».

2. Γωνία λήψης
«Φωτογραφίζουμε το θέμα μας από γωνία 45 μοιρών ή και από πάνω για τους πιο τολμηρούς».

keftedakia

Κεφτεδάκια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

3. Αντίθεση
«Επιλέγουμε ένα πιάτο που κάνει αντίθεση σε σχέση με το φαγητό. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα και σχέδια, που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας».

4. Φόντο
«Τοποθετούμε στο φόντο διακοσμητικά στοιχεία σχετικά με το φαγητό, όπως ένα σκεύος, κάποιο από τα υλικά της συνταγής ή μια διπλωμένη πετσέτα. Χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Στη σύνθεσή μας δεν πρέπει να επικρατεί ο συνωστισμός αλλά η απλότητα».

ladenia

Λαδένια ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography

5. Κάδρο
«Επιλέγουμε “σφιχτό” κάδρο, για να δώσουμε όσο γίνεται έμφαση στο θέμα μας. Τα διακοσμητικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται ολόκληρα στη φωτογραφία».

Κεντρική φωτό: Χταπόδι ξιδάτο ©Αντώνης Δρακάκης/AD Photography