Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου

Μας αρέσει να τσιμπολογάμε μπουκιές καρπούζι όλο το καλοκαίρι, αλλά ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να απολαμβάνουμε τα ζουμερά, γλυκά φρούτα είναι σε μια δροσιστική σαλάτα. Αν θέλετε να αυξήσετε την κλασική καρπουζοσαλάτα, αυτή η σαλάτα με καρπούζι με κινόα θα είναι το νέο σας πάθος. Με δυόσμο, φέτα, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι και γλάσο βαλσάμικο, έχει όλα όσα αγαπάτε στην παραδοσιακή καλοκαιρινή σαλάτα, αλλά με μια πρόσθετη ενίσχυση πρωτεΐνης από ένα από τα αγαπημένα μας δημητριακά, αφράτη και θρεπτική κινόα. Ιδανικό για ένα πιο χορταστικό μπάρμπεκιου ή ένα ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό μεσημεριανό γεύμα, αυτή η δημιουργική εμφάνιση σε ένα κλασικό πιάτο είναι πραγματικά κάθε άλλο παρά βαρετή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

423

Συστατικά

2 κ.σ. κινόα, μαγειρεμένη και κρύα

3 κ.σ. καρπούζι, κομμένο σε κύβους 1/2 ίντσας

1 φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους 1/2 ίντσας

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 κουτ. τυρί φέτα

1/2 κουτ. φύλλα μέντας, σχισμένα

1/4 κουτ. γλάσο βαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, κρατώντας λίγη φέτα, δυόσμο και μπαλσάμικο για γαρνίρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και από πάνω προσθέτουμε έξτρα φέτα, δυόσμο και γλάσο βαλσάμικο. Σερβίρουμε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 6)

Θερμίδες 282

Λίπος 6 γρ

Κορεσμένο λίπος 2 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 11 mg

Νάτριο 436 mg

Υδατάνθρακες 41 γρ

Ίνα 5 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 11 γρ

Βιταμίνη D 0mcg

Ασβέστιο 116 mg

Σίδερο 4 mg

Κάλιο 494 mg

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top