Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.

Αν είναι σφιχτά: Χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή λαχανικών (peeler) για να απομακρύνεις τη φλούδα στο πάνω μέρος και στη βάση τους. Στη συνέχεια τράβηξε και αφαίρεσε την υπόλοιπη φλούδα με το χέρι.

Αν είναι μαλακά και πολύ ώριμα: Χάραξε ένα ρηχό σταυρό στο πάνω μέρος κάθε ροδάκινου. Βύθισέ τα, λίγα τη φορά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Μετάφερέ τα αμέσως μετά σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό, μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τα κρατήσεις με γυμνά χέρια. Στη συνέχεια, ξεφλούδισέ τα με τα χέρια,  χρησιμοποιώντας μαχαίρι μόνο για επίμονα σημεία.

Για να αφαιρέσεις τα κουκούτσια: Κόψε κάθε ροδάκινο στη μέση, φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πυρήνα. Πιάσε τα δύο «ημισφαίρια», ένα με κάθε χέρι, και τράβηξέ τα μαλακά, μέχρι το ένα να αποκολληθεί από το κουκούτσι. Χρησιμοποίησε μαχαίρι μόνο για τα επίμονα σημεία, που δεν ξεκολλούν με τίποτα.

empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
empty alt

Κεφτεδάκια κοκκινιστά γεμιστά με φέτα

Ένα κλασικό comfort food ακόμα πιο δελεαστικό
Back To Top