Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην […]

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ.

Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην καθημερινή διατροφή σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Υπήρξε για χρόνια μυστικό, και οι ιδιότητές του ήταν γνωστές στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, που έχουν γίνει ευρέως γνωστά τα οφέλη του κεφίρ, όλο και περισσότερος κόσμος το καταναλώνει, όπως, π.χ. στην Αμερική όπου η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια.

Και αν ακόμα δεν σε έχω πείσει διάβασε και αυτά:
1. Αποκαλείται και «ελιξίριο της ζωής«, γιατί το 1908 ο Ε.Metchnikoff  παρατήρησε ότι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου που συνήθιζαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους προϊόντα, ζούσαν περισσότερο. Όταν η παρατήρηση αυτή μπήκε στο επιστημονικό μικροσκόπιο βρέθηκε ότι η ευεργετική αυτή δράση, το «μυστικό της μακροζωίας» δηλαδή, οφείλεται σε μικροοργανισμούς (προϊόντα των γαλακτικών ζυμώσεων) που βρίσκονται σήμερα και στο κεφίρ.

2. Aποτελεί καλή πηγή της πολύτιμης βιταμίνης D, που μεταξύ άλλων τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3. Μπορείς να το απολαύσεις πλέον σε πολλές μορφές, αλλά και να το χρησιμοποιήσεις αντί για γάλα σε συνταγές για pancakes ή smoothies. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει ελεύθερα.

4. Δεν κάνει θαύματα από την πρώτη γουλιά αλλά αν το κάνεις μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας να είσαι σίγουρος/σίγουρη ότι το πεπτικό σου θα είναι σαν καινούριο!

5. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε diy συνταγές ομορφιάς. Βοηθάει στην καταπολέμιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, το κάνει να λάμπει ενώ επίσης δυναμώνει και τα μαλλιά!

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ένας πολύ καλός λόγος για να τηγανίσεις όλες τις γαρίδες με το κέλυφος

Ίσως έχεις συνηθίσει να τηγανίζεις μόνο τις μικρότερες γαρίδες μαζί με το κέλυφός τους. Τι πρέπει να κάνεις όμως με τις μεγαλύτερες; Να τις καθαρίσεις πριν από το τηγάνισμα ή να τις ρίξεις στο λάδι με… πλήρη εξάρτυση; Τηγανίζοντας ακόμα και τις μεγαλύτερες γαρίδες με το κέλυφος, […]
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
Back To Top