07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.

07
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου. Πώς όμως θα τον φτιάξεις στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, χωρίς δηλαδή να καταλήξεις να τον πληρώνεις πιο ακριβά από έναν καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς σου; Αποφεύγοντας τα παρακάτω κοινά λάθη.

Λάθος Νο1: Βάζεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα γαλλικού καφέ στην καφετιέρα σου.

Στην πραγματικότητα, αν φτιάχνεις καφέ μόνο για σένα, δεν χρειάζεσαι πάνω από μία με δύο κουταλιές καφέ ανά φλιτζάνι (με τη μεζούρα του γαλλικού), ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να προσθέσεις και γάλα.

Ιδανικά, αγόρασε μια ατομική, χειροκίνητη καφετιέρα, για να μη σπαταλάς επιπλέον καφέ, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κάθε φορά που φτιάχνεις τον γαλλικό σου.

Λάθος Νο2: Αγοράζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ.

Ο καφές σε σκόνη αλλοιώνεται πολύ σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα υποφέρεις από γαστρεντερικές διαταραχές αν καταναλώσεις καφέ που αγόρασες πριν από μία εβδομάδα, αλλά η γεύση και το άρωμά του δεν θα είναι πλέον τόσο έντονα και απολαυστικά!

Το αποτέλεσμα; Να καταλήγεις να παραγγέλνεις καφέ απέξω τις ημέρες που θέλεις να καλοπιάσεις τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι δυνατού και ευωδιαστού ροφήματος και που δεν συμβιβάζεσαι με τον «μπαγιάτικο» καφέ από το σπίτι. Ή, ακόμα χειρότερα, να πετάς τον καφέ που ξεθυμάνει.

Για να έχεις λοιπόν πάντα φρέσκο καφέ στο σπίτι, αγόρασέ τον σε μικρότερες ποσότητες, όταν είναι χύμα, ή σε μικρότερες συσκευασίες, για να προλαβαίνεις να τον καταναλώσεις προτού αλλοιωθεί.

empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top