07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.

07
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου. Πώς όμως θα τον φτιάξεις στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, χωρίς δηλαδή να καταλήξεις να τον πληρώνεις πιο ακριβά από έναν καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς σου; Αποφεύγοντας τα παρακάτω κοινά λάθη.

Λάθος Νο1: Βάζεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα γαλλικού καφέ στην καφετιέρα σου.

Στην πραγματικότητα, αν φτιάχνεις καφέ μόνο για σένα, δεν χρειάζεσαι πάνω από μία με δύο κουταλιές καφέ ανά φλιτζάνι (με τη μεζούρα του γαλλικού), ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να προσθέσεις και γάλα.

Ιδανικά, αγόρασε μια ατομική, χειροκίνητη καφετιέρα, για να μη σπαταλάς επιπλέον καφέ, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κάθε φορά που φτιάχνεις τον γαλλικό σου.

Λάθος Νο2: Αγοράζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ.

Ο καφές σε σκόνη αλλοιώνεται πολύ σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα υποφέρεις από γαστρεντερικές διαταραχές αν καταναλώσεις καφέ που αγόρασες πριν από μία εβδομάδα, αλλά η γεύση και το άρωμά του δεν θα είναι πλέον τόσο έντονα και απολαυστικά!

Το αποτέλεσμα; Να καταλήγεις να παραγγέλνεις καφέ απέξω τις ημέρες που θέλεις να καλοπιάσεις τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι δυνατού και ευωδιαστού ροφήματος και που δεν συμβιβάζεσαι με τον «μπαγιάτικο» καφέ από το σπίτι. Ή, ακόμα χειρότερα, να πετάς τον καφέ που ξεθυμάνει.

Για να έχεις λοιπόν πάντα φρέσκο καφέ στο σπίτι, αγόρασέ τον σε μικρότερες ποσότητες, όταν είναι χύμα, ή σε μικρότερες συσκευασίες, για να προλαβαίνεις να τον καταναλώσεις προτού αλλοιωθεί.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top