07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.

07
Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου. Πώς όμως θα τον φτιάξεις στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, χωρίς δηλαδή να καταλήξεις να τον πληρώνεις πιο ακριβά από έναν καφέ στην καφετέρια της γειτονιάς σου; Αποφεύγοντας τα παρακάτω κοινά λάθη.

Λάθος Νο1: Βάζεις υπερβολικά μεγάλη ποσότητα γαλλικού καφέ στην καφετιέρα σου.

Στην πραγματικότητα, αν φτιάχνεις καφέ μόνο για σένα, δεν χρειάζεσαι πάνω από μία με δύο κουταλιές καφέ ανά φλιτζάνι (με τη μεζούρα του γαλλικού), ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να προσθέσεις και γάλα.

Ιδανικά, αγόρασε μια ατομική, χειροκίνητη καφετιέρα, για να μη σπαταλάς επιπλέον καφέ, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα κάθε φορά που φτιάχνεις τον γαλλικό σου.

Λάθος Νο2: Αγοράζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες καφέ.

Ο καφές σε σκόνη αλλοιώνεται πολύ σύντομα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα υποφέρεις από γαστρεντερικές διαταραχές αν καταναλώσεις καφέ που αγόρασες πριν από μία εβδομάδα, αλλά η γεύση και το άρωμά του δεν θα είναι πλέον τόσο έντονα και απολαυστικά!

Το αποτέλεσμα; Να καταλήγεις να παραγγέλνεις καφέ απέξω τις ημέρες που θέλεις να καλοπιάσεις τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι δυνατού και ευωδιαστού ροφήματος και που δεν συμβιβάζεσαι με τον «μπαγιάτικο» καφέ από το σπίτι. Ή, ακόμα χειρότερα, να πετάς τον καφέ που ξεθυμάνει.

Για να έχεις λοιπόν πάντα φρέσκο καφέ στο σπίτι, αγόρασέ τον σε μικρότερες ποσότητες, όταν είναι χύμα, ή σε μικρότερες συσκευασίες, για να προλαβαίνεις να τον καταναλώσεις προτού αλλοιωθεί.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top