Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

0     

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
Όπως μαθαίνω, όμως, δεν χρειάζεται να πετάω ούτε αυτό το τελευταίο φλυτζάνι, ούτε τον αλεσμένο καφέ που το έφτιαξε, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα όπου μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στο σπίτι! Απλά κράτα τα σε ένα σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο σου και χρησιμοποίησέ τα όποτε τα χρειαστείς.

Πάρε ιδέες:
1. Καθάρισμα
Άπλωσε μία ποσότητα από τον χρησιμοποιημένο αλεσμένο καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου που έχουν καμμένα υπολείμματα. Απόφυγε καλύτερα τα κεραμικά σκεύη και γενικά όσα λεκιάζουν εύκολα. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις αποχετεύσεις, μαζί με βραστό νερό και λίγο υγρό πιάτων!

2. Παγάκια
Δοκίμασε τώρα το καλοκαίρι να πιείς παγωμένο ή δροσερό έστω καφέ φίλτρου, φτιάχνοντας παγάκια από τα υπολείμματα της προηγούμενης ημέρας. Επίσης, αντί για τον καφέ, μπορείς να προσθέσεις τα παγάκια σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα!

3. Ομορφιά
Ανακάτεψε μερικές κουταλιές χρησιμοποιημένου αλεσμένου καφέ με λάδι καρύδας και λίγο μέλι για να φτιάξεις μάσκα απολέπισης!

4. Μυρωδιά
Τρίψε τα χέρια σου με τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ για να ξεμυρίσουν αφού έκοψες σκόρδο ή κρεμμύδι! Επίσης, μπορείς να τους βάλεις στο ψυγείο σου για να απορροφήσουν δυσάρεστες οσμές!

5. Φυτά
Τα υπολείμματα του καφέ είναι από τα καλύτερα και πάνω από όλα φυσικά λιπάσματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον κήπο και τις γλάστρες σου.