Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.


Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία.

Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο CNN ο Fritz Gross, διευθυντής της εταιρείας τροφοδοσίας για αεροπλάνα LSG Sky Chefs Asia Pacific, μόλις δύο πιάτα αντέχουν στις συνθήκες του μεγάλου υψόμετρου και στις απαιτήσεις των επιβατών: το κρέας που έχει μαγειρευτεί στη σάλτσα και το τηγανιτό ρύζι.

«Και τα δύο μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά και ξανά χωρίς να αλλοιωθούν από άποψη ποιότητας και γεύσης», σχολίασε.

Από την άλλη, τα ζυμαρικά, αν και εύκολα στην προετοιμασία τους, δεν αποτελούν μια καλή επιλογή για το φαγητό στο αεροπλάνο, γιατί όταν παραβράζουν δεν είναι πλέον al dente και χάνουν την υφή και τη γεύση τους.

Επιπλέον, η πιο ασφαλής λύση είναι να πεις όχι σε μέτρια ψημένο κρέας και να αποφεύγεις το ψάρι και το κοτόπουλο, τα οποία καλό πρέπει να μαγειρεύονται σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

Ο ίδιος συνιστά να αποφεύγεις και τα ζεστά ροφήματα (αντίο, αγαπημένε καφέ), καθώς ομολογεί ότι οι δεξαμενές ζεστού νερού στα αεροπλάνα δεν καθαρίζονται τόσο συστηματικά όσο θα έπρεπε.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
Back To Top