Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας. Τόσο εύκολο να γίνουν και οι δυνατότητες γέμισης είναι ατελείωτες. Αυτή η κρεμώδης εκδοχή έχει τυρί κρέμα, σπανάκι και κοτόπουλο για μια υπέροχη αίσθηση γεύματος με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ο τέλειος συνδυασμός.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος

225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο (ή και φρέσκο)

2 κ.σ. τεμαχισμένο τσένταρ, διαιρεμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κουτ. πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

cream

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τις πιπεριές με κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί 9”-x-13”. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σπανάκι, 1 φλιτζάνι τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάπρικα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε το μείγμα ανάμεσα στις πιπεριές και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο φλιτζάνι τσένταρ. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 10 λεπτά ακόμα.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Το τρικ για να αφαιρέσεις το τσόφλι από ένα αυγό χωρίς κόπο και πόνο

Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα σπιτικά και λαχταριστά νιόκι

Το Gnocchi ανήκει σε μια πολυποίκιλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων,...
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top