Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας.

Οι πιπεριές είναι ένα υλικό εύκολο και αγαπημένο. Το βρίσκεις σε άπειρες εκδοχές και συνταγές. Οι γεμιστές πιπεριές ανήκουν στην κορυφή των επιλογών μας. Τόσο εύκολο να γίνουν και οι δυνατότητες γέμισης είναι ατελείωτες. Αυτή η κρεμώδης εκδοχή έχει τυρί κρέμα, σπανάκι και κοτόπουλο για μια υπέροχη αίσθηση γεύματος με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ο τέλειος συνδυασμός.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος

225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο

300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο (ή και φρέσκο)

2 κ.σ. τεμαχισμένο τσένταρ, διαιρεμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κουτ. πάπρικα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

cream

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε τις πιπεριές με κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί 9”-x-13”. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σπανάκι, 1 φλιτζάνι τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάπρικα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε το μείγμα ανάμεσα στις πιπεριές και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο φλιτζάνι τσένταρ. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 10 λεπτά ακόμα.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top