Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.χ. μόλις τηλεφώνησαν οι φίλοι σου για να σε ενημερώσουν ότι σε μία ώρα θα βρίσκονται σπίτι σου), αλλά δεν θέλεις και να συμβιβαστείς με το delivery;

Εφαρμόζοντας κάποιες απλές συμβουλές, θα έχεις… και την πίτα γεμάτη και το φίλο χορτάτο, χωρίς στρες και κούραση, σε χρόνο ρεκόρ.

-Φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι κάποια βασικά υλικά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε τέτοιες περιστάσεις (ή αγόρασέ τα επί τόπου από το σουπερμάρκετ ή την κάβα της γειτονιάς), όπως κρακεράκια, τυρί και μερικά μπουκάλια κρασί.

-Δώσε έμφαση στο σκηνικό. Ένα χειροποίητο σετ κεραμικών σερβίτσιων, ζωηρόχρωμες χαρτοπετσέτες ή ακόμα καλύτερα πετσέτες φαγητού, μια ανθοδέσμη στην τραπεζαρία και μερικά αναμμένα κεριά θα φτιάξουν ατμόσφαιρα αντισταθμίζοντας τις όποιες ατέλειες στο μενού… ή την καθαριότητα του σπιτιού.

-Συνδύασε το σπιτικό φαγητό με το τυποποιημένο. Μπορείς, για παράδειγμα, αντί να φτιάξεις επιδόρπιο να αγοράσεις γλυκά από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου, να συνοδεύσεις το κρέας με κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών που απλά ρίχνεις στην κατσαρόλα, ή να προσθέσεις ένα έτοιμο ντρέσινγκ στην πράσινη σαλάτα σου.

-Βάλε στο οπλοστάσιό σου μερικές συνταγές εξπρές. Αντί να προσπαθήσεις να σχεδιάσεις από την αρχή ένα περίπλοκο μενού, σκέψου ότι οι φίλοι σου θα απολαύσουν εξίσου, για παράδειγμα, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά, ένα κινεζικό μείγμα με λαχανικά και σάλτσα σόγιας στο γουόκ, ή τορτίγιες γεμισμένες με λαχανικά, τυρί και λωρίδες κοτόπουλου που έχεις ψήσει στο γκριλ.

-Επένδυσε σε μπρουσκέτες και καναπεδάκια. Ψημένο ψωμάκι με ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή ψωμάκια του τοστ κομμένα στα τέσσερα και γαρνιρισμένα με διάφορα υλικά (π.χ. τυροκαυτερή και σαλάμι αέρος, μαγιονέζα, γαλοπούλα και τυρί, ή αυγοτάραχο και αποξηραμένα φρούτα) μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά ένα ποτήρι κρασί χωρίς καθόλου μαγείρεμα. Το μόνο μυστικό, για να κερδίσεις τις εντυπώσεις; Να επενδύσεις σε ολόφρεσκα υλικά κορυφαίας ποιότητας.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top