Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.χ. μόλις τηλεφώνησαν οι φίλοι σου για να σε ενημερώσουν ότι σε μία ώρα θα βρίσκονται σπίτι σου), αλλά δεν θέλεις και να συμβιβαστείς με το delivery;

Εφαρμόζοντας κάποιες απλές συμβουλές, θα έχεις… και την πίτα γεμάτη και το φίλο χορτάτο, χωρίς στρες και κούραση, σε χρόνο ρεκόρ.

-Φρόντισε να έχεις πάντα στο σπίτι κάποια βασικά υλικά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε τέτοιες περιστάσεις (ή αγόρασέ τα επί τόπου από το σουπερμάρκετ ή την κάβα της γειτονιάς), όπως κρακεράκια, τυρί και μερικά μπουκάλια κρασί.

-Δώσε έμφαση στο σκηνικό. Ένα χειροποίητο σετ κεραμικών σερβίτσιων, ζωηρόχρωμες χαρτοπετσέτες ή ακόμα καλύτερα πετσέτες φαγητού, μια ανθοδέσμη στην τραπεζαρία και μερικά αναμμένα κεριά θα φτιάξουν ατμόσφαιρα αντισταθμίζοντας τις όποιες ατέλειες στο μενού… ή την καθαριότητα του σπιτιού.

-Συνδύασε το σπιτικό φαγητό με το τυποποιημένο. Μπορείς, για παράδειγμα, αντί να φτιάξεις επιδόρπιο να αγοράσεις γλυκά από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σου, να συνοδεύσεις το κρέας με κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών που απλά ρίχνεις στην κατσαρόλα, ή να προσθέσεις ένα έτοιμο ντρέσινγκ στην πράσινη σαλάτα σου.

-Βάλε στο οπλοστάσιό σου μερικές συνταγές εξπρές. Αντί να προσπαθήσεις να σχεδιάσεις από την αρχή ένα περίπλοκο μενού, σκέψου ότι οι φίλοι σου θα απολαύσουν εξίσου, για παράδειγμα, τα all-time-classic μακαρόνια με κιμά, ένα κινεζικό μείγμα με λαχανικά και σάλτσα σόγιας στο γουόκ, ή τορτίγιες γεμισμένες με λαχανικά, τυρί και λωρίδες κοτόπουλου που έχεις ψήσει στο γκριλ.

-Επένδυσε σε μπρουσκέτες και καναπεδάκια. Ψημένο ψωμάκι με ελαιόλαδο και μπαχαρικά ή ψωμάκια του τοστ κομμένα στα τέσσερα και γαρνιρισμένα με διάφορα υλικά (π.χ. τυροκαυτερή και σαλάμι αέρος, μαγιονέζα, γαλοπούλα και τυρί, ή αυγοτάραχο και αποξηραμένα φρούτα) μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά ένα ποτήρι κρασί χωρίς καθόλου μαγείρεμα. Το μόνο μυστικό, για να κερδίσεις τις εντυπώσεις; Να επενδύσεις σε ολόφρεσκα υλικά κορυφαίας ποιότητας.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top