Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα. Για του λόγου το αληθές, δες τα παρακάτω φαγητά, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ στο σπίτι, στη φοιτητική εστία ή στο γραφείο σου.

Ψητή πατάτα. Τρύπησέ τη με πιρούνι σε πολλά σημεία (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί!) και βάλε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-8 λεπτά, γυρίζοντάς τη, στη διάρκεια του μαγειρέματος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη θα πρέπει να μπορείς να τη διαπεράσεις με ένα πιρούνι ή μαχαίρι.

Κέικ σε κούπα. Όχι απλώς δεν χρειάζεσαι φούρνο μικροκυμάτων για να το φτιάξεις, αλλά ούτε καν η συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Απλά ανακατεύεις λίγο αλεύρι, κακάο, γάλα και λάδι, προσθέτεις λίγη μαγειρική σόδα (προσέχοντας να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλιώς το μείγμα θα βγει πικρό) ή ένα αυγό για να βοηθήσεις το μείγμα να φουσκώσει και ανακατεύεις καλά. Βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και ελέγχεις αν έχει γίνει. Γαρνίρεις, ιδανικά, με παγωτό.

Αυγά. Για να φτιάξεις ένα αυγό που θυμίζει τηγανιτό, το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο πιάτο. Αν θέλεις να το κάνεις σκραμπλ, στη μέση του μαγειρέματος ανοίγεις το φούρνο μικροκυμάτων, το χτυπάς για λίγο και μετά συνεχίζεις το μαγείρεμα. Για ομελέτα, χρησιμοποιείς ένα ρηχό πιάτο και, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πασπαλίζεις με τυρί.

Πίτσα με βάση μπέιγκελ. Ο συγκεκριμένος τύπος ψωμιού δεν μουλιάζει όταν ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με σάλτσα ντομάτας, ενδείκνυται λοιπόν να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μια ατομική πίτσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Ρύζι. Παρόλο που το μαγείρεμά του θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να βράσεις ρύζι και σε φούρνο μικροκυμάτων. Η αναλογία του προς το νερό παραμένει η ίδια, απλώς φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος με καπάκι, το οποίο όμως επιτρέπει στον ατμό να δραπετεύσει.

Μπρόκολο. Πρόσθεσε μερικές κορυφές μπρόκολου σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ και μαγείρεψέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις για έξτρα γεύση, προσθέτεις από πάνω λίγο λιωμένο τυρί. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν μπορεί να είναι υγιεινό;

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ψητό σολομό

Αν οι διακοπές σου στο νησί αργούν ακόμα, αν τα μπάνια στη θάλασσα δεν έχουν ξεκινήσει και αν θες επειγόντως κάτι να σε ταξιδέψει – αυτή η συνταγή θα σε μεταφέρει σε γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια – δεν έχεις παρά να αφεθείς στη γευστική απόλαυση και να παραδοθείς […]
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top