Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα. Για του λόγου το αληθές, δες τα παρακάτω φαγητά, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ στο σπίτι, στη φοιτητική εστία ή στο γραφείο σου.

Ψητή πατάτα. Τρύπησέ τη με πιρούνι σε πολλά σημεία (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί!) και βάλε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-8 λεπτά, γυρίζοντάς τη, στη διάρκεια του μαγειρέματος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη θα πρέπει να μπορείς να τη διαπεράσεις με ένα πιρούνι ή μαχαίρι.

Κέικ σε κούπα. Όχι απλώς δεν χρειάζεσαι φούρνο μικροκυμάτων για να το φτιάξεις, αλλά ούτε καν η συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Απλά ανακατεύεις λίγο αλεύρι, κακάο, γάλα και λάδι, προσθέτεις λίγη μαγειρική σόδα (προσέχοντας να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλιώς το μείγμα θα βγει πικρό) ή ένα αυγό για να βοηθήσεις το μείγμα να φουσκώσει και ανακατεύεις καλά. Βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και ελέγχεις αν έχει γίνει. Γαρνίρεις, ιδανικά, με παγωτό.

Αυγά. Για να φτιάξεις ένα αυγό που θυμίζει τηγανιτό, το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο πιάτο. Αν θέλεις να το κάνεις σκραμπλ, στη μέση του μαγειρέματος ανοίγεις το φούρνο μικροκυμάτων, το χτυπάς για λίγο και μετά συνεχίζεις το μαγείρεμα. Για ομελέτα, χρησιμοποιείς ένα ρηχό πιάτο και, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πασπαλίζεις με τυρί.

Πίτσα με βάση μπέιγκελ. Ο συγκεκριμένος τύπος ψωμιού δεν μουλιάζει όταν ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με σάλτσα ντομάτας, ενδείκνυται λοιπόν να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μια ατομική πίτσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Ρύζι. Παρόλο που το μαγείρεμά του θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να βράσεις ρύζι και σε φούρνο μικροκυμάτων. Η αναλογία του προς το νερό παραμένει η ίδια, απλώς φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος με καπάκι, το οποίο όμως επιτρέπει στον ατμό να δραπετεύσει.

Μπρόκολο. Πρόσθεσε μερικές κορυφές μπρόκολου σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ και μαγείρεψέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις για έξτρα γεύση, προσθέτεις από πάνω λίγο λιωμένο τυρί. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν μπορεί να είναι υγιεινό;

empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Ντοματίνια γεμιστά με βότανα και μυρωδικά

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
Back To Top