Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα. Για του λόγου το αληθές, δες τα παρακάτω φαγητά, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ στο σπίτι, στη φοιτητική εστία ή στο γραφείο σου.

Ψητή πατάτα. Τρύπησέ τη με πιρούνι σε πολλά σημεία (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί!) και βάλε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-8 λεπτά, γυρίζοντάς τη, στη διάρκεια του μαγειρέματος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη θα πρέπει να μπορείς να τη διαπεράσεις με ένα πιρούνι ή μαχαίρι.

Κέικ σε κούπα. Όχι απλώς δεν χρειάζεσαι φούρνο μικροκυμάτων για να το φτιάξεις, αλλά ούτε καν η συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Απλά ανακατεύεις λίγο αλεύρι, κακάο, γάλα και λάδι, προσθέτεις λίγη μαγειρική σόδα (προσέχοντας να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλιώς το μείγμα θα βγει πικρό) ή ένα αυγό για να βοηθήσεις το μείγμα να φουσκώσει και ανακατεύεις καλά. Βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και ελέγχεις αν έχει γίνει. Γαρνίρεις, ιδανικά, με παγωτό.

Αυγά. Για να φτιάξεις ένα αυγό που θυμίζει τηγανιτό, το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο πιάτο. Αν θέλεις να το κάνεις σκραμπλ, στη μέση του μαγειρέματος ανοίγεις το φούρνο μικροκυμάτων, το χτυπάς για λίγο και μετά συνεχίζεις το μαγείρεμα. Για ομελέτα, χρησιμοποιείς ένα ρηχό πιάτο και, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πασπαλίζεις με τυρί.

Πίτσα με βάση μπέιγκελ. Ο συγκεκριμένος τύπος ψωμιού δεν μουλιάζει όταν ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με σάλτσα ντομάτας, ενδείκνυται λοιπόν να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μια ατομική πίτσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Ρύζι. Παρόλο που το μαγείρεμά του θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να βράσεις ρύζι και σε φούρνο μικροκυμάτων. Η αναλογία του προς το νερό παραμένει η ίδια, απλώς φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος με καπάκι, το οποίο όμως επιτρέπει στον ατμό να δραπετεύσει.

Μπρόκολο. Πρόσθεσε μερικές κορυφές μπρόκολου σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ και μαγείρεψέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις για έξτρα γεύση, προσθέτεις από πάνω λίγο λιωμένο τυρί. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν μπορεί να είναι υγιεινό;

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top