Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα. Για του λόγου το αληθές, δες τα παρακάτω φαγητά, που μπορείς να ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ στο σπίτι, στη φοιτητική εστία ή στο γραφείο σου.

Ψητή πατάτα. Τρύπησέ τη με πιρούνι σε πολλά σημεία (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί!) και βάλε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-8 λεπτά, γυρίζοντάς τη, στη διάρκεια του μαγειρέματος, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμη θα πρέπει να μπορείς να τη διαπεράσεις με ένα πιρούνι ή μαχαίρι.

Κέικ σε κούπα. Όχι απλώς δεν χρειάζεσαι φούρνο μικροκυμάτων για να το φτιάξεις, αλλά ούτε καν η συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Απλά ανακατεύεις λίγο αλεύρι, κακάο, γάλα και λάδι, προσθέτεις λίγη μαγειρική σόδα (προσέχοντας να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, αλλιώς το μείγμα θα βγει πικρό) ή ένα αυγό για να βοηθήσεις το μείγμα να φουσκώσει και ανακατεύεις καλά. Βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και ελέγχεις αν έχει γίνει. Γαρνίρεις, ιδανικά, με παγωτό.

Αυγά. Για να φτιάξεις ένα αυγό που θυμίζει τηγανιτό, το βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο πιάτο. Αν θέλεις να το κάνεις σκραμπλ, στη μέση του μαγειρέματος ανοίγεις το φούρνο μικροκυμάτων, το χτυπάς για λίγο και μετά συνεχίζεις το μαγείρεμα. Για ομελέτα, χρησιμοποιείς ένα ρηχό πιάτο και, στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, πασπαλίζεις με τυρί.

Πίτσα με βάση μπέιγκελ. Ο συγκεκριμένος τύπος ψωμιού δεν μουλιάζει όταν ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με σάλτσα ντομάτας, ενδείκνυται λοιπόν να τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για μια ατομική πίτσα στην οποία μπορείς να προσθέσεις τα υλικά που θέλεις.

Ρύζι. Παρόλο που το μαγείρεμά του θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείς να βράσεις ρύζι και σε φούρνο μικροκυμάτων. Η αναλογία του προς το νερό παραμένει η ίδια, απλώς φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος με καπάκι, το οποίο όμως επιτρέπει στον ατμό να δραπετεύσει.

Μπρόκολο. Πρόσθεσε μερικές κορυφές μπρόκολου σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ και μαγείρεψέ το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει όσο θέλεις. Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις για έξτρα γεύση, προσθέτεις από πάνω λίγο λιωμένο τυρί. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων δεν μπορεί να είναι υγιεινό;

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Τα μήλα βοηθούν τα άλλα φρούτα να ωριμάσουν

Σύμβολο της ομορφιάς αλλά και της αμαρτίας ανά τους αιώνες, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που απολαμβάνουμε από αρχαιοτάτων χρόνων.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Back To Top