Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

0     

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

photo of a5 coffee cups in a row, on a wooden table, decorated with a froth art.

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια. Κάποιες είναι πιο υγιεινές, ενώ άλλες μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τη ζάχαρη ελλείψει της τελευταίας.

1. Νιφάδες σοκολάτας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρη σοκολάτα, αν σου αρέσει ο σχετικά πικρός καφές, ή γάλακτος, για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα που θα θυμίζει λάτε.

2. Κανέλα. Ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη μαζί, θα δώσει άρωμα στον καφέ σου χωρίς να σε «λιγώσει». Μπορείς να την προσθέσεις και μαζί με το γαλλικό καφέ, μέσα στο φίλτρο της καφετιέρας.

3. Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, προσθέτεις γάλα και ζάχαρη ταυτόχρονα! Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί μερικές γουλιές αρκούν για να εκτοξευτούν οι θερμίδες και τα λιπαρά.

4. Σιρόπι σφενδάμου. Μπορεί να το έχουμε συνδέσει με τις τηγανίτες, αλλά ταιριάζει και στον πρωινό καφέ. Συν του ότι έχει λιγότερες θερμίδες από άλλες γλυκαντικές ουσίες.

5. Παγωτό βανίλια. Ίσως σου ακούγεται υπερβολή, αλλά δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις: Θα μετατρέψεις τον πρωινό σου καφέ σε ένα νόστιμο επιδόρπιο, το οποίο ταυτόχρονα θα σου δώσει τη δόση καφεΐνης που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Άλλωστε, οι έρευνες δεν λένε ότι το πρωί μπορούμε να τρώμε άφοβα γλυκά, γιατί θα τα «κάψουμε» στη διάρκεια της μέρας;