Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Για σένα, λοιπόν, που βαριέσαι να καθαρίζεις ή γυρνάς μες στην κούραση στο σπίτι και δεν έχεις κουράγιο ούτε να βράσεις αυγό, σου έχω καλά νέα.

Ήρθε ο καιρός να βάλεις τέλος στο ξεφλούδισμα των φρούτων και των λαχανικών γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η φλούδα κρύβει πολλά ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες που κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό σου και χάνονται ανεπιστρεπτί όταν την πετάς.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το μήλο. Η φλούδα του μήλου περιέχει σχεδόν το 1/3 των θρεπτικών συστατικών του φρούτου, όπως βιταμίνες Α και C και κάλιο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την πατάτα που κλείνει στη φλούδα της τις μισές περίπου φυτικές ίνες που σε βοηθούν να χορτάσεις πιο εύκολα όταν την τρως, αλλά και μεγάλη ποσότητα από σίδηρο και ασβέστιο και πάντως πολύ μεγαλύτερη από όση υπάρχει στο εσωτερικό της πατάτας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν τρως τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, εκτός από το να ετοιμάζεις το φαγητό σου πιο γρήγορα που (όπως και να το κάνουμε) είναι πολύ βασικό στις ημέρες μας, αισθάνεσαι πολύ καλύτερα τη γεύση τους. Άσε που εκτός από την πατάτα, τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά κρύβουν στη φλούδα τους τις μισές φυτικές ίνες που περιέχουν, τις οποίες θα τις έχανες αν τα ξεφλούδιζες.

Τι μπορείς να τρως με τη φλούδα; Μήλα, αχλάδια, αγγούρια, καρότα, μελιτζάνες, νεκταρίνια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, πατάτες και γλυκοπατάτες, ενώ ορισμένοι προτείνουν να τρως ακόμα και τη φλούδα της μπανάνας!

Και αν σου φαίνεται περίεργο να τρως π.χ. τη φλούδα του πορτοκαλιού, μπορείς πάντα να την αποθηκεύεις στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις για να ενισχύεις τη γεύση, π.χ. στο κοτόπουλο.

empty alt

Η δύναμη του πρωινού

Και να που το παλίο γνωμικό «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός» αποκτά επιστημοκική βάση.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Πώς θα τσεκάρεις αν έχει γίνει ένα κέικ;

Ίσως έχεις διαβάσει ότι για να ελέγξεις αν είναι έτοιμο το κέικ σου μπορείς να βυθίσεις μια οδοντογλυφίδα, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι υπερβολικά κοντή για να φτάσει μέχρι τον πάτο του ταψιού ή της φόρμας.
empty alt

Mac & cheese με κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι μια υγιεινή επιλογή για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας σε χαμηλούς υδατάνθρακες, σε αυτή την εκδοχή η υγεία συναντά και την απόλαυση! Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το φτιάξετε όσο πιο απολαυστικό γίνετε.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top