Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων. Αλλά σε αντίθεση με τη έκδοση που επικαλύπτει πουτίγκα βανίλιας, μπανάνες σε φέτες, κρέμα σαντιγί και μπισκότα γκοφρέτας βανίλιας, εδώ θα βρεις μια νέα πουτίγκα μπανάνας. Ναι, χρησιμοποιώντας πραγματικές μπανάνες στην πουτίγκα (και όχι μόνο σε φέτες).

Πολλές παραδοσιακές συνταγές πουτίγκα μπανάνας απαιτούν μείγμα πουτίγκα βανίλιας, πλήρες γάλα, μπανάνες και γλυκό συμπυκνωμένο γάλα. Πρέπει να ομολογήσω, περίμενα ότι η πουτίγκα μπανάνας σήμαινε πράγματι πουτίγκα μπανάνας, όχι πουτίγκα βανίλιας με μπανάνες σε φέτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε πουτίγκα μπανάνας με αληθινές μπανάνες επειδή γίνεται απαλό γκρι ανοιχτό. Για να ξεπεράσω αυτό το ζήτημα χωρίς να καταφύγω σε απομιμήσεις εκχυλίσματος μπανάνας, έβαλα στη βάση πουτίγκας φρέσκες μπανάνες και τις τράβηξα πριν το μαγειρέψω.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Μπανάνες: Φυσικά! Επιλέξτε αυτές που είναι σε φωτεινό κίτρινο με λίγα καφέ σημεία, που σημαίνει ότι είναι ώριμες.

Γάλα καρύδας: Χρησιμοποιήστε κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας πλήρους λίπους για μέγιστη κρεμώδη υφή.

Μέλι: Αντικαθιστά την εκλεπτυσμένη ζάχαρη στην πουτίγκα.

Κρόκοι αυγών: Αυτά δίνουν πλούτο και δομή στην πουτίγκα. Αποθηκεύστε τα ασπράδια για χρήση σε ομελέτες.

Κορν φλάουερ ή αραρούτι: Χρησιμοποιείται για να πυκνώνει την πουτίγκα καθώς κρυώνει.

Εκχύλισμα βανίλιας: Για να αποκτήσετε την πιο πλούσια και ισχυρή γεύση βανίλιας στην πουτίγκα, αναζητήστε καθαρό εκχύλισμα βανίλιας.

bananaputt

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ BANANA PUDDING

Εάν έχετε χρόνο, ξεκινήστε να φτιάχνετε πουτίγκα μπανάνας την προηγούμενη ημέρα που θέλετε να σερβίρετε για να έχετε τη μέγιστη ποσότητα γεύσης μπανάνας. Εδώ πρέπει να κάνετε:

Εγχύστε το γάλα καρύδας. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιγοβράζουμε και μετά βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας. Αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 4 και έως 24 ώρες.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα. Σουρώνουμε τις μπανάνες από το γάλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η πουτίγκα. Ψύξτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συναρμολογήστε την πουτίγκα. Μπορείτε να το χωρίσετε σε μεμονωμένες μερίδες σε μικρά ποτήρια. Για λίγο πρόσθετη λάμψη, γεμίστε με κρέμα καρύδας, μπανάνες σε φέτες και φρυγανιές νιφάδες καρύδας. Θέλετε να είστε πραγματικά επιπλέον, ψιλοκόψτε την πουτίγκα με την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας.

Βάλε την πουτίγκα μπανάνας σε ποτήρι σερβιρίσματος με γαρνίρισμα.

Μερικές σημαντικές συμβουλές

Υπάρχει σίγουρα διαφορά απόχρωσης όταν αλλάζετε το άμυλο αραβοσίτου είτε με αλεύρι βελανιδιάς ή σκόνη ταπιόκας. Και για τα δύο αλεύρια, φροντίστε να διατηρείτε τη θερμότητα σας χαμηλή όταν σιγοβράζετε την πουτίγκα.

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι βελανιδιάς: Δεν είναι τόσο παχύ ή δεν κρατάει τόσο σταθερό σε σχήμα (μοιάζει περισσότερο με ένα παχύ smoothie).

Εάν χρησιμοποιείτε αλεύρι ταπιόκας: Θα παράγει μια ελαφρώς παχύτερη πουτίγκα, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην το βράσετε ή να το μαγειρέψετε, καθώς μπορεί να παράγει ένα κολλώδες και ελαστικό αποτέλεσμα. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε το αμέσως από τη φωτιά.

Αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτήν την πουτίγκα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες, αν και είναι καλύτερο να την απολαμβάνετε φρέσκια.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top