Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακολουθούν επτά από αυτούς (που δεν περιλαμβάνουν το αυγό μάτι και την ομελέτα).

Σε αυγοσαλάτα: Φτιάχνεται με μαγιονέζα ή γιαούρτι (για να γίνει πιο ελαφριά) και διάφορα αρωματικά υλικά, όπως μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και είναι η τέλεια λύση για να μην πάνε χαμένα τα πασχαλινά σου αυγά. Τρώγεται κρύα, σε συνδυασμό με πατάτες, αλλά και μέσα σε ένα club sandwich, προσθέτοντας γεύση και την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης ακόμα και όταν απουσιάζουν τα αλλαντικά.

Σε μια μπρουσκέτα: Σε ένα κλειστό ή ανοιχτό σάντουιτς με μπρουσκέτα (τον ιδανικό τύπο ψωμιού γιατί προσφέρει καλό κράτημα σε ρευστά υλικά) μπορείς να προσθέσεις αυγά ποσέ, μια λεπτή φέτα προσούτο και λίγη μουστάρδα.

Γεμιστό αυγό: Ένας ακόμα τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα περισσέψουν. Μπορείς να τα κόψεις κατά μήκος και να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον και μουστάρδα, μαγιονέζα και κάπαρη ή, για μια πιο γκουρμέ και ασυνήθιστη πρόταση, εστραγκόν και σχοινόπρασο.

Ποσέ με χυλό από καλαμπόκι και παρμεζάνα: Σιγοβράζεις το καλαμπόκι με νερό και αλεύρι καλαμποκιού, προσθέτεις στο τέλος παρμεζάνα, απλώνεις από πάνω αυγά ποσέ και σερβίρεις με πασπαλισμένο μπέικον. Απόλαυση!

Αυγολέμονο: Απογειώνει την ψαρόσουπα και την κοτόσουπα, τα γιουβαρλάκια, τους λαχανοντολμάδες, το φρικασέ και άπειρα ακόμα μαγειρευτά. Επειδή έχει την τέχνη του, διάβασε εδώ όλα τα μυστικά για να πετύχει.

Φριτάτα: Η ομελέτα στο φούρνο είναι πιο ελαφριά από την τηγανιτή και επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς υλικών, βρίσκει όμως το ιδανικό ταίρι στις πατάτες και στο μπρόκολο, στο σπανάκι, στα σπαράγγια (που είναι της εποχής), αλλά και σε ντομάτες και φέτα.

Σε μαρέγκα: Πρόκειται ουσιαστικά για το χτυπημένο ασπράδι, που μπορεί να ταιριάξει με φρούτα εποχής όπως οι φράουλες, κρέμες λεμονιού και φυσικά με την υπέροχη πάβλοβα!

empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Back To Top