Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Και είναι εξαιρετικά ευέλικτος: για του λόγου το αληθές, αυτές είναι επτά διαφορετικές χρήσεις του στη μαγειρική, πρακτικές για όλους αλλά ειδικά για οικογένειες με παιδιά.

1. Πρόσθεσε αρακά σε ζυμαρικά και ριζότο: Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κοντά ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι μαζί με μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού ή με γαρίδες, αλλά και σε ένα κρεμώδες ριζότο.

2. Ρίξε τον στο τηγανιτό ρύζι: Απλά τον προσθέτεις στο γουόκ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο σου, στο τέλος ρίχνεις και χτυπημένο αυγό και έχεις στο άψε σβήσε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.

3. Πρόσθεσέ τον σε ομελέτες: Σε συνδυασμό με πατάτα και τυρί, πείθει ακόμα και το πιο «ιδιότροπο» πιτσιρίκι να φάει λαχανικά.

4. Κάνε τον πουρέ: Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε μια σάλτσα τύπου πέστο ή γκουακαμόλε, που θα συνοδεύσει ιδανικά την πίτσα, ένα σάντουιτς ή ένα πιάτο ζυμαρικών.

5. Χρησιμοποίησέ τον ως συνοδευτικό σε κρέας κατσαρόλας: Ο αρακάς ταιριάζει εξίσου στο μαγειρευτό κοτόπουλο αλλά και στο μοσχαράκι, με ντομάτα αλλά και με λευκές σάλτσες.

6. Κάνε τον σούπα: Ταιριάζει ιδιαίτερα στις σούπες λαχανικών αλλά και στις κρεατόσουπες, δίνοντάς τους γεύση και ποικιλία στις υφές.

7. Μαγείρεψέ τον ως κυρίως γεύμα: Αρκεί να προσθέσεις λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι για να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Οι πατατούλες είναι προαιρετικές.

empty alt

Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
Back To Top