Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Και είναι εξαιρετικά ευέλικτος: για του λόγου το αληθές, αυτές είναι επτά διαφορετικές χρήσεις του στη μαγειρική, πρακτικές για όλους αλλά ειδικά για οικογένειες με παιδιά.

1. Πρόσθεσε αρακά σε ζυμαρικά και ριζότο: Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κοντά ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι μαζί με μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού ή με γαρίδες, αλλά και σε ένα κρεμώδες ριζότο.

2. Ρίξε τον στο τηγανιτό ρύζι: Απλά τον προσθέτεις στο γουόκ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο σου, στο τέλος ρίχνεις και χτυπημένο αυγό και έχεις στο άψε σβήσε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.

3. Πρόσθεσέ τον σε ομελέτες: Σε συνδυασμό με πατάτα και τυρί, πείθει ακόμα και το πιο «ιδιότροπο» πιτσιρίκι να φάει λαχανικά.

4. Κάνε τον πουρέ: Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε μια σάλτσα τύπου πέστο ή γκουακαμόλε, που θα συνοδεύσει ιδανικά την πίτσα, ένα σάντουιτς ή ένα πιάτο ζυμαρικών.

5. Χρησιμοποίησέ τον ως συνοδευτικό σε κρέας κατσαρόλας: Ο αρακάς ταιριάζει εξίσου στο μαγειρευτό κοτόπουλο αλλά και στο μοσχαράκι, με ντομάτα αλλά και με λευκές σάλτσες.

6. Κάνε τον σούπα: Ταιριάζει ιδιαίτερα στις σούπες λαχανικών αλλά και στις κρεατόσουπες, δίνοντάς τους γεύση και ποικιλία στις υφές.

7. Μαγείρεψέ τον ως κυρίως γεύμα: Αρκεί να προσθέσεις λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι για να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Οι πατατούλες είναι προαιρετικές.

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Tρία απολαυστικά warming up cocktails, που είναι ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια

Τρεις απολαυστικές συνταγές για ζεστά ποτά θα σε βάλουν στο εορταστικό ή cozy mood της εποχής – μπες στο πνεύμα!   Apple Pie Bourbon Shots Αν λατρεύεις τη γεύση τη μηλόπιτα αυτή η εκδοχή της θα σε κάνει να την πιείς στο ποτήρι κι όχι να την […]
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
Back To Top