Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Και είναι εξαιρετικά ευέλικτος: για του λόγου το αληθές, αυτές είναι επτά διαφορετικές χρήσεις του στη μαγειρική, πρακτικές για όλους αλλά ειδικά για οικογένειες με παιδιά.

1. Πρόσθεσε αρακά σε ζυμαρικά και ριζότο: Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κοντά ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι μαζί με μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού ή με γαρίδες, αλλά και σε ένα κρεμώδες ριζότο.

2. Ρίξε τον στο τηγανιτό ρύζι: Απλά τον προσθέτεις στο γουόκ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο σου, στο τέλος ρίχνεις και χτυπημένο αυγό και έχεις στο άψε σβήσε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.

3. Πρόσθεσέ τον σε ομελέτες: Σε συνδυασμό με πατάτα και τυρί, πείθει ακόμα και το πιο «ιδιότροπο» πιτσιρίκι να φάει λαχανικά.

4. Κάνε τον πουρέ: Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε μια σάλτσα τύπου πέστο ή γκουακαμόλε, που θα συνοδεύσει ιδανικά την πίτσα, ένα σάντουιτς ή ένα πιάτο ζυμαρικών.

5. Χρησιμοποίησέ τον ως συνοδευτικό σε κρέας κατσαρόλας: Ο αρακάς ταιριάζει εξίσου στο μαγειρευτό κοτόπουλο αλλά και στο μοσχαράκι, με ντομάτα αλλά και με λευκές σάλτσες.

6. Κάνε τον σούπα: Ταιριάζει ιδιαίτερα στις σούπες λαχανικών αλλά και στις κρεατόσουπες, δίνοντάς τους γεύση και ποικιλία στις υφές.

7. Μαγείρεψέ τον ως κυρίως γεύμα: Αρκεί να προσθέσεις λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι για να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Οι πατατούλες είναι προαιρετικές.

empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

12 φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Λαχταριστό φιλέτο κοτόπουλο με κρεμώδες τυρί και πιπεριές στον φούρνο

Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή
Back To Top