Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες. Και είναι εξαιρετικά ευέλικτος: για του λόγου το αληθές, αυτές είναι επτά διαφορετικές χρήσεις του στη μαγειρική, πρακτικές για όλους αλλά ειδικά για οικογένειες με παιδιά.

1. Πρόσθεσε αρακά σε ζυμαρικά και ριζότο: Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κοντά ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι μαζί με μια γενναιόδωρη ποσότητα τριμμένου τυριού ή με γαρίδες, αλλά και σε ένα κρεμώδες ριζότο.

2. Ρίξε τον στο τηγανιτό ρύζι: Απλά τον προσθέτεις στο γουόκ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο ψυγείο σου, στο τέλος ρίχνεις και χτυπημένο αυγό και έχεις στο άψε σβήσε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα.

3. Πρόσθεσέ τον σε ομελέτες: Σε συνδυασμό με πατάτα και τυρί, πείθει ακόμα και το πιο «ιδιότροπο» πιτσιρίκι να φάει λαχανικά.

4. Κάνε τον πουρέ: Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να τον μετατρέψεις σε μια σάλτσα τύπου πέστο ή γκουακαμόλε, που θα συνοδεύσει ιδανικά την πίτσα, ένα σάντουιτς ή ένα πιάτο ζυμαρικών.

5. Χρησιμοποίησέ τον ως συνοδευτικό σε κρέας κατσαρόλας: Ο αρακάς ταιριάζει εξίσου στο μαγειρευτό κοτόπουλο αλλά και στο μοσχαράκι, με ντομάτα αλλά και με λευκές σάλτσες.

6. Κάνε τον σούπα: Ταιριάζει ιδιαίτερα στις σούπες λαχανικών αλλά και στις κρεατόσουπες, δίνοντάς τους γεύση και ποικιλία στις υφές.

7. Μαγείρεψέ τον ως κυρίως γεύμα: Αρκεί να προσθέσεις λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι για να έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Οι πατατούλες είναι προαιρετικές.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Back To Top