Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σου φτιάξει τη μέρα! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μάφιν που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανακάτεψε καλά τα υγρά συστατικά του μείγματος: Φρόντισε να ενωθούν καλά μεταξύ τους προτού προσθέσεις τα στεγνά υλικά.

Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα: Από τη στιγμή που θα έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ανακατεύεις το μείγμα θα γίνει υπερβολικά πηχτό και τα μάφιν σου σκληρά.

Πρόσθεσε απαλά τα έξτρα συστατικά: Αν φτιάχνεις μάφιν με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας, ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψέ τα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα, ίσα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Μην παραγεμίσεις τα φορμάκια: Χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος για σούπες ή ένα σκουπ παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Αν τα γεμίσεις παραπάνω, τα μάφιν, φουσκώνοντας, μπορεί να ξεχειλίσουν από τα φορμάκια.

Άφησέ τα κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρεις: Περίμενε για τουλάχιστον 5 λεπτά και μετά επιχείρησε να τα βγάλεις από τα φορμάκια. Αν προσπαθήσεις να τα ξεφορμάρεις ζεστά, μπορεί να διαλυθούν. Μην περιμένεις όμως πολύ περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να λασπώσουν.

Τσέκαρε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει: Τα ψημένα μάφιν έχουν χρυσαφένιο χρώμα και σταθερό περίγραμμα. Για να βεβαιωθείς όμως ότι έχουν γίνει, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα!

empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
Back To Top