Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

0     

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

homemade_muffins

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σου φτιάξει τη μέρα! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μάφιν που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανακάτεψε καλά τα υγρά συστατικά του μείγματος: Φρόντισε να ενωθούν καλά μεταξύ τους προτού προσθέσεις τα στεγνά υλικά.

Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα: Από τη στιγμή που θα έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ανακατεύεις το μείγμα θα γίνει υπερβολικά πηχτό και τα μάφιν σου σκληρά.

Πρόσθεσε απαλά τα έξτρα συστατικά: Αν φτιάχνεις μάφιν με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας, ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψέ τα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα, ίσα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Μην παραγεμίσεις τα φορμάκια: Χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος για σούπες ή ένα σκουπ παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Αν τα γεμίσεις παραπάνω, τα μάφιν, φουσκώνοντας, μπορεί να ξεχειλίσουν από τα φορμάκια.

Άφησέ τα κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρεις: Περίμενε για τουλάχιστον 5 λεπτά και μετά επιχείρησε να τα βγάλεις από τα φορμάκια. Αν προσπαθήσεις να τα ξεφορμάρεις ζεστά, μπορεί να διαλυθούν. Μην περιμένεις όμως πολύ περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να λασπώσουν.

Τσέκαρε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει: Τα ψημένα μάφιν έχουν χρυσαφένιο χρώμα και σταθερό περίγραμμα. Για να βεβαιωθείς όμως ότι έχουν γίνει, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα!