Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με […]

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα. Συνήθως ωστόσο αυτό που φορτώνει τις έξτρα θερμίδες στην πίτσα είναι η ζύμη της.

Όχι πια! Αν αντικαταστήσεις την κλασική ζύμη πίτσας με κολοκύθι… τότε έχεις μίνι μπουκιές πίτσας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το τραγανό gourmet hit του καλοκαιριού!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες 1/4 »

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

1/4 γλ. Σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πίτσας

1/3 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/3 φλ. μίνι πεπερόνι

Αποξηραμένη ρίγανη, για καρύκευμα

kolokithi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε κολοκυθάκια σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γύρω στα 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι προσθέστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε κάθε φέτα και στη συνέχεια καλύψτε με μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να λιώσει το τυρί, γύρω στα 10 λεπτά.

Τα υλικά ως προς το τυρί και το αλλαντικό μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για εντελώς vegan εκδοχή να βάλετε μόνο τόφου και κόκκινη σάλτσα.

Επίσης αντί για στρογγυλά τα κολοκύθια μπορείτε να τα κόψετε και σε στιλ γόνδολας ή σε φέτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Με παρόμοιο τρόπο ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κολοκύθι, μελιτζάνα η και πατάτα ή να φτιάξετε και τις τρεις εκδοχές μαζί για ένα εντελώς διαφορετικό πλατό με μίνι μπουκίτσες λαχανικών-πίτσα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος και για μικρά παιδιά που δηλώνουν «αλλεργία» σε οτιδήποτε υγιεινό και πράσινο…

Tips: εναλλακτικές προτάσεις υλικών: μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ, πιπεριά, ελιές, μανιτάρια, καλαμπόκι και γενικά οτιδήποτε άλλο θα βάζατε στην πίτσα σας.

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Τέλεια αυγά σκραμπλ σε 5 βήματα

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
Back To Top