Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με […]

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα. Συνήθως ωστόσο αυτό που φορτώνει τις έξτρα θερμίδες στην πίτσα είναι η ζύμη της.

Όχι πια! Αν αντικαταστήσεις την κλασική ζύμη πίτσας με κολοκύθι… τότε έχεις μίνι μπουκιές πίτσας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το τραγανό gourmet hit του καλοκαιριού!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες 1/4 »

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

1/4 γλ. Σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πίτσας

1/3 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/3 φλ. μίνι πεπερόνι

Αποξηραμένη ρίγανη, για καρύκευμα

kolokithi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε κολοκυθάκια σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γύρω στα 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι προσθέστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε κάθε φέτα και στη συνέχεια καλύψτε με μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να λιώσει το τυρί, γύρω στα 10 λεπτά.

Τα υλικά ως προς το τυρί και το αλλαντικό μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για εντελώς vegan εκδοχή να βάλετε μόνο τόφου και κόκκινη σάλτσα.

Επίσης αντί για στρογγυλά τα κολοκύθια μπορείτε να τα κόψετε και σε στιλ γόνδολας ή σε φέτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Με παρόμοιο τρόπο ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κολοκύθι, μελιτζάνα η και πατάτα ή να φτιάξετε και τις τρεις εκδοχές μαζί για ένα εντελώς διαφορετικό πλατό με μίνι μπουκίτσες λαχανικών-πίτσα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος και για μικρά παιδιά που δηλώνουν «αλλεργία» σε οτιδήποτε υγιεινό και πράσινο…

Tips: εναλλακτικές προτάσεις υλικών: μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ, πιπεριά, ελιές, μανιτάρια, καλαμπόκι και γενικά οτιδήποτε άλλο θα βάζατε στην πίτσα σας.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
Back To Top