Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το χάος, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και ενέργεια καθημερινά.

Κράτα όσο γίνεται πιο άδειους τους πάγκους της κουζίνας: Όσο, δηλαδή, σου το επιτρέπουν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Αντικείμενα που καταλαμβάνουν συνήθως τους πάγκους, όπως το βάζο του καφέ και η καφετιέρα, συσσωρεύουν σκόνη και σε εμποδίζουν να καθαρίσεις τους πάγκους σε καθημερινή βάση.

Σκούπισε το νεροχύτη της κουζίνας μετά από κάθε χρήση: Καθάρισε με ένα σφουγγάρι ή ένα βετέξ ακόμα και το νερό και το λάδι, για να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται λιπαροί λεκέδες.

Φύλαξε το απορρυπαντικό πιάτων και τα σφουγγάρια κάτω από το νεροχύτη: Έτσι, από τη μία θα έχεις άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείς, από την άλλη θα έχεις έναν ελεύθερο πάγκο δίπλα στο νεροχύτη.

Φύλαξε τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το νεροχύτη: Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη δυσοσμία και θα δημιουργήσεις μια πιο καλαίσθητη εικόνα στο χώρο.

Πλύνε τα βρόμικα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό: Διαφορετικά, συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας. Επιπλέον, πλένοντάς τα αμέσως, τα αποφάγια είναι ακόμα φρέσκα και απομακρύνονται πανεύκολα, με μία κίνηση, από πιάτα και κατσαρόλες.

Κράτα το ένα τρίτο του ψυγείου σου άδειο: Έτσι, όσα ψώνια κι αν φέρνεις από τη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, θα χωρούν αμέσως να μπουν στο ψυγείο και δεν θα συσσωρεύονται σε πάγκους και στο δάπεδο με κίνδυνο, επιπλέον, να αλλοιωθούν από τη ζέστη.

Αποθήκευσε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα κοντά στο φούρνο και τις εστίες: Ό,τι υπάρχει κοντά στη συσκευή της κουζίνας αφενός μπορεί να αλλοιωθεί σύντομα από τη θερμότητα, αφετέρου κινδυνεύει να βομβαρδιστεί ανά πάσα στιγμή από λάδια και σάλτσες φαγητού.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.
Back To Top