Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το χάος, αφιερώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και ενέργεια καθημερινά.

Κράτα όσο γίνεται πιο άδειους τους πάγκους της κουζίνας: Όσο, δηλαδή, σου το επιτρέπουν οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σου. Αντικείμενα που καταλαμβάνουν συνήθως τους πάγκους, όπως το βάζο του καφέ και η καφετιέρα, συσσωρεύουν σκόνη και σε εμποδίζουν να καθαρίσεις τους πάγκους σε καθημερινή βάση.

Σκούπισε το νεροχύτη της κουζίνας μετά από κάθε χρήση: Καθάρισε με ένα σφουγγάρι ή ένα βετέξ ακόμα και το νερό και το λάδι, για να μην αρχίσουν να συσσωρεύονται λιπαροί λεκέδες.

Φύλαξε το απορρυπαντικό πιάτων και τα σφουγγάρια κάτω από το νεροχύτη: Έτσι, από τη μία θα έχεις άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείς, από την άλλη θα έχεις έναν ελεύθερο πάγκο δίπλα στο νεροχύτη.

Φύλαξε τον κάδο απορριμμάτων κάτω από το νεροχύτη: Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη δυσοσμία και θα δημιουργήσεις μια πιο καλαίσθητη εικόνα στο χώρο.

Πλύνε τα βρόμικα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό: Διαφορετικά, συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται ως διά μαγείας. Επιπλέον, πλένοντάς τα αμέσως, τα αποφάγια είναι ακόμα φρέσκα και απομακρύνονται πανεύκολα, με μία κίνηση, από πιάτα και κατσαρόλες.

Κράτα το ένα τρίτο του ψυγείου σου άδειο: Έτσι, όσα ψώνια κι αν φέρνεις από τη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, θα χωρούν αμέσως να μπουν στο ψυγείο και δεν θα συσσωρεύονται σε πάγκους και στο δάπεδο με κίνδυνο, επιπλέον, να αλλοιωθούν από τη ζέστη.

Αποθήκευσε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα κοντά στο φούρνο και τις εστίες: Ό,τι υπάρχει κοντά στη συσκευή της κουζίνας αφενός μπορεί να αλλοιωθεί σύντομα από τη θερμότητα, αφετέρου κινδυνεύει να βομβαρδιστεί ανά πάσα στιγμή από λάδια και σάλτσες φαγητού.

empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες

Back To Top