Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά. Μπορείτε να την απολαύσετε με συνοδεία λαχανικών ή πράσινης σαλάτας, όπως το baby σπανάκι, να την προσθέσετε σε μια αραβική πίτα ή σάντουιτσς ή ακόμα και να τη συνοδεύσετε με ένα τηγανητό αυγό. Η γλυκοπατατοσαλάτα ταιριάζει με πολλά υλικά και όπου κι όπως και να την συνδυάσεις θα δώσει χρώμα και υπέροχη γεύση στις επιλογές σου.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αποξηραμένα κράνμπερι

1/2 κουτ. θρυμματισμένη φέτα

1/4 κουτ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. μέλι

1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/4 κουτ. αλεσμένη πάπρικα

1/4 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

glikokopata

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, ρίξτε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι σε λάδι και μετά αλατοπιπερώστε.

Μοιράζετε ομοιόμορφα στο φύλλο σε μία στρώση. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ή σε μια μεζούρα μέτριας ποσότητας υγρών, χτυπήστε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Σταδιακά προσθέστε το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε στις γλυκοπατάτες το dressing, τα cranberries, τη φέτα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Επιπλέον ή εναλλακτικά υλικά που ταιριάζουν: ντοματίνια, ρόκα, πιπεριές, παξιμάδι – η λίστα είναι ατελείωτη πραγματικά, καθώς εμπλουτίζεται όσο θέλετε με βάση τις επιθυμίες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ποια φρέσκα τρόφιμα κρατάνε περισσότερο

Μήλα Αυτό το βολικό και προσιτό φρούτο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής, τοποθετήστε τα μήλα σε μια πλαστική τσάντα στο συρτάρι.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
Back To Top