Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

0     

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

chicken_thighs

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Έχουν τραγανή πέτσα: Είτε τα τηγανίσεις, είτε τα ψήσεις στο φούρνο ή στα κάρβουνα, η επιφάνεια βγαίνει σούπερ τραγανή!

Είναι ζουμερά: Στο ψήσιμο κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα των χυμών τους από το στήθος κοτόπουλου, λόγω της πέτσας αλλά και του κόκαλου που περιέχουν. Επιπλέον, η ζουμερή αίσθηση που αφήνουν στο στόμα οφείλεται στην υψηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών και κολλαγόνου από άλλα μέρη του κοτόπουλου.

Είναι γεμάτα γεύση: Περιέχουν περισσότερα λιπαρά από το στήθος, τα οποία αποτελούν μια πλούσια πηγή γεύσης. Στην έντονη γεύση τους συνεισφέρει, ωστόσο, και το κόκαλο, ιδιαίτερα αν το βράσεις με το ζωμό του.

Είναι ευέλικτα: Μπορείς να τα καταναλώσεις με το κόκαλο και την πέτσα ή ξεκοκαλισμένα και «γυμνά» και να τα μαγειρέψεις με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς: στο φούρνο, στο γκριλ, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα, στον ατμό.

Βγάζουν τέλειο ζωμό: Είναι ιδανικά για κοτόσουπες γιατί τα κόκαλά τους, βγάζοντας κατά το βράσιμο πλούσιο ζωμό, απελευθερώνουν μια επίσης πλούσια γεύση και υφή.

Είναι δύσκολο να παραψηθούν: Στη χειρότερη περίπτωση, αν τα ψήσεις λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται η σάρκα του κοτόπουλου θα αποκολληθεί από το κόκαλο.

Είναι εύκολο να τα ψήσεις στα κάρβουνα: Χάρη στους πλούσιους χυμούς και στην πέτσα τους, μπορείς να τα προσθέσεις άνετα στο μπάρμπεκιου χωρίς να φοβάσαι μήπως καούν ή στεγνώσουν. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να τα μαρινάρεις πριν από το ψήσιμο.

Είναι οικονομικά: Τα μπουτάκια με το κόκαλο κοστίζουν σχεδόν το ένα τρίτο της τιμής του στήθους κοτόπουλου και, όπως έχεις ήδη καταλάβει, τα αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω.