Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.

Τι θα χρειαστείς:

1 ½ κ.γ. ζάαταρ (μείγμα μπαχαρικών σε μπαχαράδικα και παντοπωλεία)
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
1 κονσέρβα ρεβίθια, πλυμένα, εντελώς στεγνά και (προαιρετικά) ξεφλουδισμένα
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

Πώς τα φτιάχνεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καβουρδίζεις το ζάαταρ και το κύμινο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Μεταφέρεις τα μπαχαρικά σε μύλο και τα αλέθεις να γίνουν σκόνη.

2. Ανακατεύεις όλα τα μπαχαρικά, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα στα ρεβίθια. Απλώνεις τα ρεβίθια σε ένα ταψί σε μία στρώση και τα ψήνεις στο φούρνο για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top