Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου. Η σοτέ εκδοχή τους κερδίζει σε γεύση, ταχύτητα και ευκολία.

Αυτά τα μικρά πράσινα στρογγυλά μπαλάκια έχουν πολλές μαγειρικές δεξιότητες καθώς μπορούν να συνδυαστούν με άπειρες επιλογές, ανάλογα με την όρεξη και τις προτιμήσεις σου. Ανάδειξε τη φυσική τους γεύση ρίχνοντας νιφάδες τσίλι, σπόρους κύμινου, φρέσκια ρίγανη ή συνδύασέ τα με άλλες γεύσεις που σου αρέσουν. Τα λαχανάκια των Βρυξελλών γίνονται υπέροχα με τυρί, ή ταιριάζουν ως εξαιρετική γαρνιτούρα σε πιάτα με κρέας ή ψάρι.

 

Πώς μπορώ να προετοιμάσω τα λαχανάκια Βρυξελλών;

Ξεκίνησε όπως θα έκανες με οποιοδήποτε λαχανικό ή χορταρικό – δώσε τους ένα καλό ξέβγαλμα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσεις το στέλεχος και, μετά, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να τραβήξετε τυχόν κίτρινα ή κατεστραμμένα εξωτερικά φύλλα. Et voila, ένα τέλεια καθαρισμένο βλαστάρι!

 

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

bruss

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, αλεσμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή τηγάνι) με μέτρια-υψηλή θερμότητα, θερμάνεις το λάδι. Μόλις ζεσταθούν, προσθέτεις τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακινείς το σκεύος, έτσι ώστε όλες οι κομμένες πλευρές των φύτρων να τοποθετηθούν κομμένες προς τα κάτω σε ένα στρώμα. Μαγειρεύεις 5 έως 7 λεπτά, έως ότου οι κομμένες πλευρές των βλαστών γίνουν καραμελωμένες.

Ανακατεύεις έως ότου τα λαχανάκια αποκτήσουν χρώμα και γίνουν μαλακά, 6 έως 8 λεπτά ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι, ρίχνεις το λεμόνι και προσθέτεις το σκόρδο. Ανακατεύεις και μαγειρεύεις για 1 λεπτό περισσότερο.

Εναλλακτικά, μπορείς να βράσεις ή να κάνεις στο ατμό τα λαχανάκια, να τα στραγγίξεις κι ύστερα να τα σοτάρεις στο τηγάνι με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά όπως αναγράφεται παραπάνω αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Tip: Αν προτιμάς τις βουτυρένιες γεύσεις μπορείς αντί για ελαιόλαδο να τα σοτάρεις σε βούτυρο. Κάνε την έκπληξη, δοκιμάζοντάς τα με ελαφριά σος γιαουρτιού ή cream cheese ή με φοντί λιωμένου τυριού… Επίσης είναι τέλεια σκέτα απλώς με μπαλσάμικο

 

 

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top