Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό θα είναι να θυμάσαι:

Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά πριν βυθίσεις τα ψάρια. Αυτό ενεργοποιεί το κουρκούτι και είναι κάτι που το βοηθά να ξεφουσκώνει όταν τηγανίζεται.

Στέγνωσε καλά τα ψάρια σου με χαρτοπετσέτες πριν τα βυθίσεις στο κουρκούτι (όπως θα έκανες αντίστοιχα και στο τηγανητό κοτόπουλο).

Να μην υπάρχει συνωστισμός στο τηγάνι! Εάν προσθέσεις πάρα πολλά κομμάτια, η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού σου θα μειωθεί και το φαγητό σου δεν θα τηγανιστεί καλά. Τα ψάρια σου θα καταλήξουν επίσης να απορροφήσουν υπερβολική ποσότητα από λάδι και να είναι υγρά, όχι τραγανά.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

1/2 κουτ. ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, αποξηραμένα

1 κουτάκι μπίρα

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

2 κιλά μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fish a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αποξηραμένα μπαχαρικά, στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά την μπίρα και το αυγό. Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά.

Στέγνωσε το ψάρι με χαρτοπετσέτες και καρύκευσε με αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αρκετό λάδι για να φτάσει 2 δάχτυλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Δουλεύοντας σε παρτίδες, κάλυψε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι και μετά ρίξε τον προσεκτικά στο θερμαινόμενο λάδι. Τηγανίζεις έως ότου ψηθούν τα ψάρια, 5 έως 6 λεπτά, ρίχνοντας τα ψάρια στη μέση. Αφαίρεσε και τοποθέτησε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα. Σερβίρεις με φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με αυτά τα λαχταριστά Brownies cheesecake-κολοκύθας

Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
Back To Top