Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό θα είναι να θυμάσαι:

Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά πριν βυθίσεις τα ψάρια. Αυτό ενεργοποιεί το κουρκούτι και είναι κάτι που το βοηθά να ξεφουσκώνει όταν τηγανίζεται.

Στέγνωσε καλά τα ψάρια σου με χαρτοπετσέτες πριν τα βυθίσεις στο κουρκούτι (όπως θα έκανες αντίστοιχα και στο τηγανητό κοτόπουλο).

Να μην υπάρχει συνωστισμός στο τηγάνι! Εάν προσθέσεις πάρα πολλά κομμάτια, η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού σου θα μειωθεί και το φαγητό σου δεν θα τηγανιστεί καλά. Τα ψάρια σου θα καταλήξουν επίσης να απορροφήσουν υπερβολική ποσότητα από λάδι και να είναι υγρά, όχι τραγανά.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

1/2 κουτ. ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, αποξηραμένα

1 κουτάκι μπίρα

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

2 κιλά μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fish a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αποξηραμένα μπαχαρικά, στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά την μπίρα και το αυγό. Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά.

Στέγνωσε το ψάρι με χαρτοπετσέτες και καρύκευσε με αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αρκετό λάδι για να φτάσει 2 δάχτυλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Δουλεύοντας σε παρτίδες, κάλυψε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι και μετά ρίξε τον προσεκτικά στο θερμαινόμενο λάδι. Τηγανίζεις έως ότου ψηθούν τα ψάρια, 5 έως 6 λεπτά, ρίχνοντας τα ψάρια στη μέση. Αφαίρεσε και τοποθέτησε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα. Σερβίρεις με φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Strawberry Prosecco Slushie

Strawberry Prosecco Slushie συνταγή, για ένα εύκολο κοκτέιλ prosecco φτιαγμένο σε μπλέντερ με ιταλικά prosecco, παγωμένες φράουλες, χυμό πορτοκάλι και μέλι.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top