Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε. Για την καλύτερη εμπειρία ψημένου μήλου, το αγαπημένο μας μήλο προς χρήση είναι το Honeycrisp: Ζουμερό αλλά στιβαρό, πικάντικο και γλυκό, αντέχει σαν πρωταθλητής τον χρόνο ψησίματος των 50 λεπτών. Ωστόσο, μην αφήσετε τις προκαταλήψεις μας να περιορίσουν τις επιλογές σας: ποικιλίες όπως οι Granny Smiths, Galas, Pink Ladies και Braeburns λειτουργούν εξίσου καλά. Θα σας συμβουλεύαμε να μείνετε μακριά από τα Red Delicious (η φλούδα τους μπορεί να είναι αρκετά παχιά και σκληρή) καθώς και τα Macintosh (ιδανικά για σάλτσα μήλου αλλά δεν κρατούν τέλεια το σχήμα τους κατά το ψήσιμο).

Επειδή η περιεκτικότητα σε υγρασία κάθε μήλου ποικίλλει, ο ακριβής χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει επίσης. Συνιστούμε να ελέγχετε την ετοιμότητα του μήλου σας ξεκινώντας από 40 λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά τρυφερά στα 50 λεπτά του χρόνου ψησίματος, μην εκπλαγείτε αν χρειαστούν έως και μια ολόκληρη ώρα για να φτάσουν σε αυτό το τέλειο σιροπιασμένο στάδιο.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα, όπως Honeycrisp

1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. βρόμη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη ή μέλι

1/4 φλ. ψιλοκομμένα πεκάν (ή καρύδια ή φουντούκια)

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

psitamila

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου, δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση χωρίς να κόψετε το κάτω μέρος.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε μαζί το βούτυρο, τη βρόμη, την καστανή ζάχαρη (ή το μέλι), τα πεκάν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Γεμίζετε το μείγμα βουτύρου ομοιόμορφα σε κάθε μήλο.

Τοποθετείτε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να σιροπιάσει το εσωτερικό του, άλλα 20 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά με παγωτό, αν θέλετε.

Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κι αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερι.

empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να...
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top