Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή

Εάν έχετε λιγότερο από μία ώρα για να μαγειρέψετε, αλλά εξακολουθείτε να ψάχνετε για ένα χορταστικό δείπνο το βράδυ, μην κοιτάξετε περισσότερο από αυτό το πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο σε σάλτσα φιστικιού-λάιμ. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντισταθεί στα νουντλς ρυζιού που λούζονται με άφθονη γλυκιά και κρεμώδη σάλτσα φιστικιού; Σε αυτό το εύκολο δείπνο, τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα στήθη κοτόπουλου ρίχνονται σε μια ακαταμάχητη κρεμώδη σάλτσα φιστικιού-λάιμ που επικαλύπτει κάθε συστατικό. Είναι η απλότητα στα καλύτερά της.

Το καλύτερο πράγμα για αυτό το πιάτο; Αυτά τα noodles είναι πιο εύκολο να τα φτιάξετε στο σπίτι από ό,τι φανταζόταν κανείς. Το κόλπο είναι να τακτοποιήσετε τα πάντα πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία διαρκεί πραγματικά περισσότερο από το μαγείρεμα: Φτιάξτε πρώτα τη σάλτσα φιστικιού-λάιμ. Μουλιάστε τα noodles. Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόψτε το κοτόπουλο. Διαλέξτε και πλύνετε τα μυρωδικά σας και ψιλοκόψτε τα φιστίκια σας. Με όλα αυτά πίσω σας, το πιάτο συνδυάζεται γρήγορα!

Αυτό είναι σίγουρα ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε το πρωί ή ακόμα και το προηγούμενο βράδυ. Σχεδόν όλα θα διατηρηθούν καλά στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Συστατικά

Αλάτι

250 gr χοντρά noodles ρυζιού

1/2 φλ. κρεμώδες φιστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σριράτσα

1/2 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λάιμ

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

2 κ.σ. φυτικό λάδι

2 μικρά ή 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (περίπου 250 γρ.), κομμένα σε κομμάτια 1/2"

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και τα κοτσάνια, κομμένη σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

3 κρεμμύδια, λευκά και πράσινα μέρη χωρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο ξεφλουδισμένο τζίντζερ

1/2 γ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

1/2 γ. μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού

1/3 γ. αλατισμένα φιστίκια ψιλοκομμένα

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνετμε γενναιόδωρα. Προσθέστε τα noodles και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, 13 με 15 λεπτά. Στραγγίζετε σε σουρωτήρι και ξεπλένετε με κρύο νερό.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι, τη σόγια, τη σριράτσα, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά σε σημεία και σχεδόν να ψηθεί, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε πιπεριά, σκόρδο, το κρεμμύδι και τζίντζερ. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Προσθέστε τα noodles στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρατημένη σάλτσα. Περιχύνετε με τη σάλτσα.

Βήμα 5

Μοιράζετε τα noodles σε μπολ. Συμπληρώστε με κομμένα κομμάτια πράσινου κρεμμυδιού, κόλιαντρο, βασιλικό και φιστίκια. Σερβίρετε μαζί με φέτες λάιμ.

empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
Back To Top