Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή

Εάν έχετε λιγότερο από μία ώρα για να μαγειρέψετε, αλλά εξακολουθείτε να ψάχνετε για ένα χορταστικό δείπνο το βράδυ, μην κοιτάξετε περισσότερο από αυτό το πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο σε σάλτσα φιστικιού-λάιμ. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντισταθεί στα νουντλς ρυζιού που λούζονται με άφθονη γλυκιά και κρεμώδη σάλτσα φιστικιού; Σε αυτό το εύκολο δείπνο, τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τα στήθη κοτόπουλου ρίχνονται σε μια ακαταμάχητη κρεμώδη σάλτσα φιστικιού-λάιμ που επικαλύπτει κάθε συστατικό. Είναι η απλότητα στα καλύτερά της.

Το καλύτερο πράγμα για αυτό το πιάτο; Αυτά τα noodles είναι πιο εύκολο να τα φτιάξετε στο σπίτι από ό,τι φανταζόταν κανείς. Το κόλπο είναι να τακτοποιήσετε τα πάντα πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία διαρκεί πραγματικά περισσότερο από το μαγείρεμα: Φτιάξτε πρώτα τη σάλτσα φιστικιού-λάιμ. Μουλιάστε τα noodles. Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και ψιλοκόψτε το κοτόπουλο. Διαλέξτε και πλύνετε τα μυρωδικά σας και ψιλοκόψτε τα φιστίκια σας. Με όλα αυτά πίσω σας, το πιάτο συνδυάζεται γρήγορα!

Αυτό είναι σίγουρα ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε το πρωί ή ακόμα και το προηγούμενο βράδυ. Σχεδόν όλα θα διατηρηθούν καλά στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Συστατικά

Αλάτι

250 gr χοντρά noodles ρυζιού

1/2 φλ. κρεμώδες φιστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σριράτσα

1/2 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λάιμ

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

2 κ.σ. φυτικό λάδι

2 μικρά ή 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (περίπου 250 γρ.), κομμένα σε κομμάτια 1/2"

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και τα κοτσάνια, κομμένη σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

3 κρεμμύδια, λευκά και πράσινα μέρη χωρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο ξεφλουδισμένο τζίντζερ

1/2 γ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου

1/2 γ. μικρά φύλλα φρέσκου βασιλικού

1/3 γ. αλατισμένα φιστίκια ψιλοκομμένα

Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνετμε γενναιόδωρα. Προσθέστε τα noodles και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, 13 με 15 λεπτά. Στραγγίζετε σε σουρωτήρι και ξεπλένετε με κρύο νερό.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι, τη σόγια, τη σριράτσα, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά σε σημεία και σχεδόν να ψηθεί, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε πιπεριά, σκόρδο, το κρεμμύδι και τζίντζερ. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Προσθέστε τα noodles στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρατημένη σάλτσα. Περιχύνετε με τη σάλτσα.

Βήμα 5

Μοιράζετε τα noodles σε μπολ. Συμπληρώστε με κομμένα κομμάτια πράσινου κρεμμυδιού, κόλιαντρο, βασιλικό και φιστίκια. Σερβίρετε μαζί με φέτες λάιμ.

empty alt

Ο λιγότερο βαρετός τρόπος να μαγειρέψεις τις φακές

Συνήθως αντιμετωπίζουμε τις φακές σαν ένα αναγκαίο κακό: τα όσπρια που δεν μπορούν να λείπουν από το εβδομαδιαίο μενού, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αρκετά οικονομικά, αλλά δεν είναι και σε θέση να προσφέρουν έντονες γευστικές συγκινήσεις.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Οργάνωσε τα μπαχαρικά σου και εξοικονόμησε χώρο και χρόνο

Ίσως σου έχει συμβεί να χρειαστείς για μια συνταγή τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλλά μόλις αγοράσεις ένα βαζάκι από το σουπερμάρκετ να διαπιστώσεις ότι ήδη υπάρχει ένα ακόμα στην κουζίνα σου, σχεδόν ανέγγιχτο, κρυμμένο σε μια ντουλάπα.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
Back To Top