Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Συστατικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 λίβρα (περίπου 24) μικρές ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες (με τις ουρές)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, χωρισμένο σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σφήνες λάιμ (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/4 της συνταγής

Εκτέλεση

Συνδυάστε την πάπρικα, τα μεσογειακά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, προσθέστε τις γαρίδες, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να επικαλυφθούν.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 112 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 5 g, Πρωτεΐνες: 13 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 86 mg, Νάτριο: 88 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Back To Top