Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Συστατικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 λίβρα (περίπου 24) μικρές ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες (με τις ουρές)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, χωρισμένο σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σφήνες λάιμ (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/4 της συνταγής

Εκτέλεση

Συνδυάστε την πάπρικα, τα μεσογειακά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, προσθέστε τις γαρίδες, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να επικαλυφθούν.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 112 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 5 g, Πρωτεΐνες: 13 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 86 mg, Νάτριο: 88 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Οίνος ευφραίνει καρδίαν… ζεστός ακόμα περισσότερο!

  Ο χειμώνας πλησιάζει. Οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι συνθήκες άγχους και πίεσης λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας σε φέρνουν στα όριά σου και το μόνο που θες είναι μια στιγμή ανάπαυλας και ηρεμίας.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Back To Top