Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Συστατικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 λίβρα (περίπου 24) μικρές ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες (με τις ουρές)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, χωρισμένο σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σφήνες λάιμ (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/4 της συνταγής

Εκτέλεση

Συνδυάστε την πάπρικα, τα μεσογειακά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, προσθέστε τις γαρίδες, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να επικαλυφθούν.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 112 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 5 g, Πρωτεΐνες: 13 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 86 mg, Νάτριο: 88 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 
Back To Top