Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Συστατικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 λίβρα (περίπου 24) μικρές ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες (με τις ουρές)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, χωρισμένο σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σφήνες λάιμ (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/4 της συνταγής

Εκτέλεση

Συνδυάστε την πάπρικα, τα μεσογειακά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, προσθέστε τις γαρίδες, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να επικαλυφθούν.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 112 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 5 g, Πρωτεΐνες: 13 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 86 mg, Νάτριο: 88 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top