Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και απολαυστικό τρόπο.

Συστατικά

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, δεντρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1/2 λίβρα (περίπου 24) μικρές ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες (με τις ουρές)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, χωρισμένο σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

Σφήνες λάιμ (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/4 της συνταγής

Εκτέλεση

Συνδυάστε την πάπρικα, τα μεσογειακά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα σε επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων, προσθέστε τις γαρίδες, σφραγίστε τη σακούλα και ανακινήστε μέχρι να επικαλυφθούν.

Καλύψτε το μεγάλο τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αδιαφανείς. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρώς. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 112 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 5 g, Πρωτεΐνες: 13 g, Λιπαρά: 5 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 86 mg, Νάτριο: 88 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
Back To Top