Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση. Ταιριάζει ιδανικά με τα φθινοπωρινά πρωινά, τις φρυγανιές ή το φρεσκοψυμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ

3 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά μήλα

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κλωναράκι κανέλας

apple1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε μια μικρή πλάκα στο ψυγείο. Καθάρισε τα μήλα και τα τρίψε τα σε τρίφτη από τις μεγάλες τρύπες. Στύψε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάλε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος στύβεις μισό λεμόνι.

Για να ελέγξεις εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλε μια μικρή κουταλιά πάνω στην προετοιμασμένη κρύα πλάκα. Άφησέ την να μείνει 2 λεπτά και, στη συνέχεια, σύρε το δάχτυλό σου μέσα από την κουταλιά της μαρμελάδας. Εάν διατηρεί το σχήμα της, είναι έτοιμη! Εάν φαίνεται λεπτόρρευστη ή υδαρής, συνεχίστε το βράσιμο.

Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας. Βάζεις στα καθαρά βάζα και σφραγίζεις καλά.

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένεις πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζεις.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνεις µία πετσέτα. Τοποθετείς εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνεις τον φούρνο. Τον ανάβεις στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλεις τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζεις µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζεις µε τα καπάκια. Τα γυρνάς ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάς στο ντουλάπι για μήνες.

Στο ψυγείο αφού ανοιχθεί θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

Tip: Μπορείς να τη συνδυάσεις και με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ στο βράσιμο.

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

3 λόγοι για τους οποίους δεν φουσκώνουν ποτέ τα κέικ σου

Γιατί μια συνταγή για κέικ ή άλλο γλυκό που θέλει ψήσιμο στο φούρνο φαίνεται τόσο εύκολη στο χαρτί, αλλά στην πράξη δεν σου πετυχαίνει ποτέ; Για παράδειγμα, γιατί το κέικ σου δεν φουσκώνει ή τα μπισκότα σου καίγονται απέξω ενώ από μέσα παραμένουν άψητα; Αν έχεις πολλές τέτοιες […]
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top