Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση. Ταιριάζει ιδανικά με τα φθινοπωρινά πρωινά, τις φρυγανιές ή το φρεσκοψυμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ

3 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά μήλα

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κλωναράκι κανέλας

apple1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε μια μικρή πλάκα στο ψυγείο. Καθάρισε τα μήλα και τα τρίψε τα σε τρίφτη από τις μεγάλες τρύπες. Στύψε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάλε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος στύβεις μισό λεμόνι.

Για να ελέγξεις εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλε μια μικρή κουταλιά πάνω στην προετοιμασμένη κρύα πλάκα. Άφησέ την να μείνει 2 λεπτά και, στη συνέχεια, σύρε το δάχτυλό σου μέσα από την κουταλιά της μαρμελάδας. Εάν διατηρεί το σχήμα της, είναι έτοιμη! Εάν φαίνεται λεπτόρρευστη ή υδαρής, συνεχίστε το βράσιμο.

Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας. Βάζεις στα καθαρά βάζα και σφραγίζεις καλά.

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένεις πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζεις.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνεις µία πετσέτα. Τοποθετείς εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνεις τον φούρνο. Τον ανάβεις στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλεις τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζεις µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζεις µε τα καπάκια. Τα γυρνάς ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάς στο ντουλάπι για μήνες.

Στο ψυγείο αφού ανοιχθεί θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

Tip: Μπορείς να τη συνδυάσεις και με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ στο βράσιμο.

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top