Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση. Ταιριάζει ιδανικά με τα φθινοπωρινά πρωινά, τις φρυγανιές ή το φρεσκοψυμένο ψωμί.

 

ΥΛΙΚΑ

3 ΒΑΖΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά μήλα

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κλωναράκι κανέλας

apple1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε μια μικρή πλάκα στο ψυγείο. Καθάρισε τα μήλα και τα τρίψε τα σε τρίφτη από τις μεγάλες τρύπες. Στύψε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάλε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος στύβεις μισό λεμόνι.

Για να ελέγξεις εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάλε μια μικρή κουταλιά πάνω στην προετοιμασμένη κρύα πλάκα. Άφησέ την να μείνει 2 λεπτά και, στη συνέχεια, σύρε το δάχτυλό σου μέσα από την κουταλιά της μαρμελάδας. Εάν διατηρεί το σχήμα της, είναι έτοιμη! Εάν φαίνεται λεπτόρρευστη ή υδαρής, συνεχίστε το βράσιμο.

Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρείς το ξυλάκι κανέλας. Βάζεις στα καθαρά βάζα και σφραγίζεις καλά.

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής: Πλένεις πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζεις.

Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνεις µία πετσέτα. Τοποθετείς εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνεις τον φούρνο. Τον ανάβεις στους 150 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Μόλις βγάλεις τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζεις µε την καυτή μαρµελάδα μήλο μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζεις µε τα καπάκια. Τα γυρνάς ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάς στο ντουλάπι για μήνες.

Στο ψυγείο αφού ανοιχθεί θα διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

Tip: Μπορείς να τη συνδυάσεις και με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ στο βράσιμο.

 

 

empty alt

Γιατί χρησιμοποιούμε μαζί το αλάτι και το πιπέρι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Back To Top