Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.


Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη διατηρώντας το φρέσκο για πολύ, πολύ καιρό.

1. Το πολύ μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έκοψες μια φρατζόλα, κόψε σε φέτες το ψωμί που σου έχει περισσέψει (αν έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το μετατρέψεις σε κρουτόν). Μην καταψύξεις μονοκόμματη τη φρατζόλα, γιατί μετά θα χρειάζεσαι αλυσοπρίονο για να την κόψεις!

2. Άπλωσε λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι, αράδιασε τις φέτες σε μια στρώση και βάλε τις στο ψυγείο, χωρίς να τις σκεπάσεις, μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν (με το λαδόχαρτο δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν στο ταψί και με το να τις απλώσεις σε μία στρώση δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους).

3. Μόλις κρυώσουν οι φέτες ψωμιού, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, από το οποίο θα αφαιρέσεις όσο γίνεται περισσότερο αέρα προτού το κλείσεις αεροστεγώς.

4. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ψωμί, βγάλε από την κατάψυξη όσες φέτες θέλεις και άφησέ τις να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζέστανέ τις στη φρυγανιέρα.

Η υφή του κατεψυγμένου ψωμιού προσεγγίζει κατά 95% εκείνη του φρέσκου και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή του μπαγιάτικου. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, μπορείς να διατηρήσεις ψωμί στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι μήνες.

empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top