Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.


Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη διατηρώντας το φρέσκο για πολύ, πολύ καιρό.

1. Το πολύ μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έκοψες μια φρατζόλα, κόψε σε φέτες το ψωμί που σου έχει περισσέψει (αν έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το μετατρέψεις σε κρουτόν). Μην καταψύξεις μονοκόμματη τη φρατζόλα, γιατί μετά θα χρειάζεσαι αλυσοπρίονο για να την κόψεις!

2. Άπλωσε λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι, αράδιασε τις φέτες σε μια στρώση και βάλε τις στο ψυγείο, χωρίς να τις σκεπάσεις, μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν (με το λαδόχαρτο δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν στο ταψί και με το να τις απλώσεις σε μία στρώση δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους).

3. Μόλις κρυώσουν οι φέτες ψωμιού, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, από το οποίο θα αφαιρέσεις όσο γίνεται περισσότερο αέρα προτού το κλείσεις αεροστεγώς.

4. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ψωμί, βγάλε από την κατάψυξη όσες φέτες θέλεις και άφησέ τις να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζέστανέ τις στη φρυγανιέρα.

Η υφή του κατεψυγμένου ψωμιού προσεγγίζει κατά 95% εκείνη του φρέσκου και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή του μπαγιάτικου. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, μπορείς να διατηρήσεις ψωμί στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι μήνες.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top