Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.


Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορείς να το αποθηκεύσεις στην κατάψυξη διατηρώντας το φρέσκο για πολύ, πολύ καιρό.

1. Το πολύ μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έκοψες μια φρατζόλα, κόψε σε φέτες το ψωμί που σου έχει περισσέψει (αν έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το μετατρέψεις σε κρουτόν). Μην καταψύξεις μονοκόμματη τη φρατζόλα, γιατί μετά θα χρειάζεσαι αλυσοπρίονο για να την κόψεις!

2. Άπλωσε λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι, αράδιασε τις φέτες σε μια στρώση και βάλε τις στο ψυγείο, χωρίς να τις σκεπάσεις, μέχρι να κρυώσουν και να σκληρύνουν (με το λαδόχαρτο δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν στο ταψί και με το να τις απλώσεις σε μία στρώση δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους).

3. Μόλις κρυώσουν οι φέτες ψωμιού, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι ασφαλείας, από το οποίο θα αφαιρέσεις όσο γίνεται περισσότερο αέρα προτού το κλείσεις αεροστεγώς.

4. Κάθε φορά που θα χρειαστείς ψωμί, βγάλε από την κατάψυξη όσες φέτες θέλεις και άφησέ τις να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζέστανέ τις στη φρυγανιέρα.

Η υφή του κατεψυγμένου ψωμιού προσεγγίζει κατά 95% εκείνη του φρέσκου και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από αυτή του μπαγιάτικου. Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, μπορείς να διατηρήσεις ψωμί στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι μήνες.

empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου (όπως το μαρούλι, το σπανάκι, η ρόκα, το κέιλ) μαραίνονται μέσα σε μόλις μία με δύο μέρες, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top