Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

0     

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

mushrooms

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση. Γνωρίζεις όμως με ποιον τρόπο θα τα μαγειρέψεις για να πετύχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Το μυστικό είναι να μην τα πλένεις με τρεχούμενο νερό. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις αμέσως αλλά τα αποθηκεύσεις μετά το πλύσιμο σε ένα σακουλάκι, καθώς σε αυτή την περίπτωση αρχίζουν κατευθείαν να αλλοιώνονται και μπορεί να μην προλάβουν να φτάσουν στην κατσαρόλα σου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να τα καθαρίσεις από το χώμα και άλλες ακαθαρσίες; Να επενδύσεις στο «στεγνό καθάρισμα», χρησιμοποιώντας ένα ελαφρώς νωπό χαρτί κουζίνας για να απομακρύνεις οτιδήποτε μη βρώσιμο από την επιφάνειά τους.

Ακόμα ωστόσο και αν σου ξεφύγει κάποιο υπόλειμμα, μην ανησυχείς: τα μανιτάρια που προέρχονται από καλλιέργειες, δηλαδή κατά κανόνα αυτά που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, αναπτύσσονται σε αποστειρωμένο κομπόστ, οπότε υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός στο πιάτο σου (ειδικά αν εκτεθούν στις υψηλές θερμοκρασίες ενός μαγειρέματος!).