Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

0     

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.

Το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζεις ότι το γιαούρτι, περιέχει προβιοτικά, ασβέστιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο αλλά και βιταμίνες Β και D και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ρυθμίσεις την υγεία του εντέρου και του στομάχου.

Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις, επίσης, ότι η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθά άντρες και γυναίκες να μειώσουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης και οστεοπενίας αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Αυτό έδειξε μία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, όπου οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ εξέτασαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, προσπαθώντας να βρουν σχέση ανάμεσα στη διατροφή τους και στην υγεία του σκελετού τους.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι είχαν 52% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου. Από την άλλη, οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μία ικανοποιητική ποσότητα γιαουρτιού κάθε ημέρα είχαν 3-4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερη ποσότητα, ενώ στα διάφορα τεστ φυσικής κατάστασης που έκαναν απέδειξαν ότι είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους ανθρώπους που δεν είχαν βάλει το γιαούρτι στη διατροφή τους.

Για αυτό και σύμφωνα με τον Ίμον Λερντ, οι ηλικιωμένοι αν θέλουν υγιή κόκαλά πρέπει κάθε μέρα να τρώνε γιαούρτι.

Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να φτάσεις 60 ετών για να ξεκινήσεις να τρως γιαούρτι στη διατροφή σου, θα σου πω εγώ. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, βάλτο από σήμερα κιόλας στη διατροφή σου για να επωφεληθείς από τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά και την ευεργετική του δράση.