Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης!

Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα

Τι θα χρειαστείς:

170 γραμμ. φράουλες (περίπου 1 ½ φλιτζ.)
60 γραμμ. φρέσκα σμέουρα (περίπου 1/3 φλιτζ.) ή άλλα μούρα
1 2/3 φλιτζ. ξηρό ροζέ (περίπου μισό μπουκάλι των 750 ml)
½ φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση κόκκινου γκρέιπφρουτ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες φράουλες και σμέουρα ή άλλα μούρα
Φορμάκια και ξυλάκια γρανίτας

Πώς θα τις φτιάξεις:

Χτυπάς τις φράουλες και τα σμέουρα (κρατάς μόνο το 1 φλιτζ. που έχεις ολόκληρα ή σε φέτες), το ροζέ, το χυμό γκρέιπφρουτ και τη ζάχαρη σε μούλτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το περνάς από λεπτό σουρωτήρι και πετάς τους σπόρους και τον αφρό.

Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο στην κορυφή. Τα βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τα βγάζεις από την κατάψυξη, στη συνέχεια προσθέτεις τα φρέσκα μούρα, ανακατεύεις και προσθέτεις τα ξυλάκια.

Βάζεις ξανά στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι οι γρανίτες να πήξουν.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top