Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης!

Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα

Τι θα χρειαστείς:

170 γραμμ. φράουλες (περίπου 1 ½ φλιτζ.)
60 γραμμ. φρέσκα σμέουρα (περίπου 1/3 φλιτζ.) ή άλλα μούρα
1 2/3 φλιτζ. ξηρό ροζέ (περίπου μισό μπουκάλι των 750 ml)
½ φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση κόκκινου γκρέιπφρουτ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες φράουλες και σμέουρα ή άλλα μούρα
Φορμάκια και ξυλάκια γρανίτας

Πώς θα τις φτιάξεις:

Χτυπάς τις φράουλες και τα σμέουρα (κρατάς μόνο το 1 φλιτζ. που έχεις ολόκληρα ή σε φέτες), το ροζέ, το χυμό γκρέιπφρουτ και τη ζάχαρη σε μούλτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το περνάς από λεπτό σουρωτήρι και πετάς τους σπόρους και τον αφρό.

Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο στην κορυφή. Τα βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τα βγάζεις από την κατάψυξη, στη συνέχεια προσθέτεις τα φρέσκα μούρα, ανακατεύεις και προσθέτεις τα ξυλάκια.

Βάζεις ξανά στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι οι γρανίτες να πήξουν.

empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top