Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

0     

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

potatoes

Ο αποφλοιωτής πατάτας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχεις να καθαρίσεις πατάτες για ένα λόχο, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το παρακάτω τρικ.

Το οποίο συνοψίζεται στο εξής: αντί να καθαρίσεις τις πατάτες προτού τις βράσεις, τις βράζεις με τη φλούδα τους και τις καθαρίζεις μετά. Πιο συγκεκριμένα:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζεις μια κάθετη γραμμή στο κέντρο κάθε πατάτας (δημιουργώντας τον ισημερινό της, ας πούμε), χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα της.

Βάζεις όλες τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό και τις βράζεις μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μόλις είναι αρκετά κρύες για να μπορείς να τις πιάσεις, τραβάς τη φλούδα της καθεμίας από το σημείο όπου την έχεις χαράξει. Θα αφαιρεθεί πανεύκολα, ακόμα και με το χέρι, ως διά μαγείας!

Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο, θα είναι δύσκολο να επιστρέψεις… στον αποφλοιωτή σου. Κι αυτό γιατί είναι ο πιο γρήγορος και καθαρός τρόπος να καθαρίσεις πατάτες.