Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.

Υπάρχει κάτι παρηγορητικό σχετικά με το λιωμένο τυρί και τα αρωματικά βότανα και αυτό το πιάτο τα έχει όλα. Η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα, ο βασιλικός και το ελαιόλαδο θα σας υπενθυμίσουν μια πίτσα μαργαρίτα που ξεχωρίζει από σάλτσα, χωρίς κρούστα. Και το καλύτερο μέρος; Ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά.

Σε αυτήν τη συνταγή, ο πολτός ντομάτας μαζεύεται και χρησιμοποιείται στη γέμιση (χωρίς σπατάλη!) Μαζί με αρκετά μαλακά κομμάτια ψίχας ψωμιού για να απορροφήσει την υγρασία και να δώσει το σώμα στο γέμισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ως οδηγό και να ανταλλάξετε τον αγαπημένο σας συνδυασμό τυριών και βοτάνων.

Αν έχετε σχάρα, ρίξτε τες στα κάρβουνα! Αν όχι, ψήστε τα στο φούρνο και απολαύστε αυτές τις τυρένιες ντομάτες όλο τον χρόνο.

Καλύτερες ντομάτες για γέμιση;

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ομοιόμορφη στρογγυλή, μεσαίου μεγέθους ντομάτα με σταθερά πλαϊνά για αυτήν τη συνταγή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσαμπί για το μέγεθός τους, την ομοιόμορφη στρογγυλότητα και την κλασική γεύση ντομάτας. Πωλούνται συνήθως με 4-6 ντομάτες που εξακολουθούν να συνδέονται με το τσαμπί τους, όπως υποδηλώνει το όνομα. Εάν δεν έχετε αυτό το είδος ντομάτας στην περιοχή σας, μην ανησυχείτε! Οποιαδήποτε μεσαίου μεγέθους ποικιλία ντομάτα περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας τένις θα λειτουργήσει επίσης.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι εάν η ντομάτα σας είναι στενή σαν μια ντομάτα Ρομά, πιθανότατα θα πρέπει να κόψετε το κάτω μέρος για να της δώσετε μια επίπεδη βάση για να στηρίξετε.

Πώς να γεμίζετε ντομάτες

Αφαιρέστε τα τσαμπιά και τους μίσχους. Πλύνετε τις ντομάτες, αλλά μην τις ξεφλουδίσετε.

Έπειτα, κόβουμε τις ντομάτες στα μισά οριζόντια και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα. Λόγω του ομοιόμορφα στρογγυλού σχήματος των ντοματών στο τσαμπί, κάθε μισό θα καθίσει εύκολα μόνο του. Εάν τρυπήσετε κατά λάθος μια τρύπα στο κάτω μέρος, μην ανησυχείτε! Το γέμισμα θα το κλείσει.

Τέλος, ετοιμάστε τη γέμιση. Αντί να απορρίψετε το εσωτερικό της ντομάτας, αδειάστε τους σπόρους και το νερό και, στη συνέχεια, κόψτε ό,τι μένει για να χρησιμοποιηθεί στη γέμιση. Εάν παρατηρήσετε ότι ο πυρήνας ή η σάρκα κοντά στο άκρο του στελέχους είναι ιδιαίτερα σκληρή, μην την συμπεριλάβετε.

Εναλλακτικές προτάσεις για γεμιστές ντομάτες

Αυτή η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. Η μοτσαρέλα και ο βασιλικός είναι υπέροχοι, αλλά μην σταματάτε εκεί. Δοκιμάστε και αυτούς τους νόστιμους εναλλακτικούς συνδυσμούς:

Τσένταρ και κόλιαντρο

Φέτα και ρίγανη

Chevre και σχοινόπρασο

Απλώς λάβετε υπόψη την ένταση του βοτάνου που επιλέγετε. Για παράδειγμα, το 1/4 φλιτζάνι βασιλικού λειτουργεί, αλλά, για ρίγανη, θα χρειαστείτε μόνο το μισό το πολύ. Εάν χρησιμοποιείτε ξηρά βότανα, πιθανότατα θα χρειαστείτε το 1/3 της ποσότητας φρέσκου.

Θέλετε να κάνετε αυτό το πιάτο πιο πλήρες; Δοκιμάστε να αναμίξετε κρέας, ρύζι ή σπόρους.

Μαγειρεμένο λουκάνικο

Μαγειρεμένο αλεσμένο βόειο κρέας

Μαγειρεμένο ρύζι ή κινόα

tomaab

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

20 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

35 λεπτά

4 μερίδες

Εάν προτιμάτε χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιήστε ψωμί χωρίς γλουτένη ή ψίχουλα ψωμιού.

Συστατικά

4 μεσαίες ντομάτες με σταθερούς, σαρκώδεις τοίχους,

1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα

1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο και άλλα για γαρνιτούρα

1 φέτα ψωμί (αρκετό για να φτιάξετε 1/4 φλιτζάνι ψωμί)

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αλεσμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ελαιόλαδο για πασπάλισμα

tomaaac

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Μαλακώστε τα ψίχουλα ψωμιού:

Για να φτιάξετε το 1/4 φλιτζάνι μαλακά ψίχουλα, αφαιρέστε την κρούστα από 1 φέτα ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) και είτε βάλτε σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή τεμαχίστε με ένα πιρούνι μέχρι το ψωμί να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα σαν άμμο.

Προετοιμάστε τις ντομάτες: Κόβουμε τις ντομάτες στο μισό οριζόντια γύρω από τον πυρήνα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να μαζέψετε τη σάρκα. Προσέξτε να μην τρυπήσετε τα τοιχώματα της ντομάτας, αλλά αν το κάνετε, το γέμισμα θα καλύψει την τρύπα.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή ένα κουτάλι, διαχωρίστε τους σπόρους από τη σάρκα ντομάτας και μεταφέρετε τη σάρκα σε μια κοπή. Απορρίψτε τους σπόρους και το νερό της ντομάτας. Κόψτε τη σάρκα και αφήστε την για γέμιση.

Φτιάξτε το γέμισμα: Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το τυρί μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό, ψίχουλα, βούτυρο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε καλά.

Ψήστε: Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια, γεμίστε τα μισά τομάτας με το γέμισμα. Πασπαλίζουμε γεμάτες ντομάτες με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνας και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά, ή έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν, στη συνέχεια ψήστε στον αέρα σε δυαντή θερμοκρασία για 1 λεπτό έως ότου το γέμισμα αρχίσει να φουσκώνει και να μοιάζει χρυσό.

Σερβίρισμα: Γαρνίρετε με μερικά σχισμένα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε ζεστά.

empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Κάνε αυτό το κόλπο για να μην ξαναμαυρίσει ποτέ η μπανάνα

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μίας υγιεινής διατροφής, αφού εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της απαιτητικής σου καθημερινότητας.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει

Back To Top