Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό. Από την επιλογή των υλικών, την ετοιμασία και των συνδυασμών τους, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η διαδικασία της προετοιμασίας μπορεί να σε χαλαρώσει και το γευστικό αποτέλεσμα να θυμίσει τη θετική επίδραση μιας αγκαλιάς – μιας αγκαλιάς εσωτερικής που αφυπνίζει όλες σου τις αισθήσεις.

Γιατί όμως να φτιάξεις ψημένα μακαρόνια αντί για κανονικά μακαρόνια με σάλτσα κμά; Μμμ όλα έχουν να κάνουν με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη νόστιμη διαφορά… αυτό το λιωμένο τυρί στην κορυφή! Αν σου αρέσουν τα τυριά, μπορείς να κόψεις λίγη φρέσκια μοτσαρέλα για να ολοκληρώσεις την comfort food απόλαυση. Λιγότερο μπελαλίδικο από ένα παστίτσιο αλλά με εξίσου

 

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη – συνδυάζει ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο με ένα twist που το κάνει πιο τυρένιο, πιο κρεμώδες, πιο απολαυστικό! Και σου δίνει έξτρα περιθώριο πειραματισμών… καθώς είναι κοινό μυστικό ότι στη σάλτσα του κιμά μπορείς να «κρύψεις» ή να χωρέσεις

 

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 0 ΛΕΠΤΑ

bakedc

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Λάδι για επάλειψη ή σπρέι λαδιού μαγειρικής

1 συσκευασία μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

250 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

bakeda

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις ένα μεσαίο ταψί με σπρέι μαγειρέματος ή αλείφοντας λίγο λάδι. Μαγειρεύεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να γίνουν al dente, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις μέχρι να βγάλει το άρωμά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέτεις τον κιμά, καρυκεύεις με αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σου (τσίλι, μπαχάρι) και μαγειρεύεις μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζεις το περιττό λίπος σε ένα μπολ καλυμμένο με χαρτοπετσέτες και ξαναρίχνεις στο τηγάνι. Ρίχνεις τις τριμμένες ντομάτες και το βασιλικό και σιγοβράζεις μέχρι να φύγουν τα ζουμιά ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά. Συμπληρώνεις με περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις και τα μεταφέρεις στο ταψί και ολοκληρώνεις προσθέτοντας από πάνω τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό και σερβίρεις. Στην πρώτη μπουκιά μεταφέρεσαι νοερά σε μικρή τρατορία στην Ιταλία… είναι κι αυτός ένας ασφαλής τρόπος να συνεχίζεις να ταξιδεύεις!

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά όποια ζυμαρικά αντίστοιχα προτιμάς να συνοδεύεις με κιμά – επίσης για επικάλυψη να βάλεις όποιο μείγμα τυριών για ζυμαρικά επιθυμείς.

 

 

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

Το κόλπο για να μην πετάξεις το κρασί που περίσσεψε

Σου περίσσεψε κρασί στην ανοιγμένη φιάλη, αλλά δεν σκοπεύεις να το καταναλώσεις άμεσα; Αντί να το αφήσεις στο ψυγείο (οπού πιθανότατα θα χαλάσει προτού προλάβεις να το χρησιμοποιήσεις), μοίρασε σε παγοκύστες το κρασί που περίσσεψε και τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top